Joint venture creëert opportuniteiten
Dieter Hoornaert
& Bart Dhaene
Submentum - Vytech

Joint venture creëert opportuniteiten

Testimonial - Submentum - Vytech

Als machinebouwer met doorgedreven automatisering en engineering is Submentum al tien jaar klant bij Vytech, dat technische dienstverlening aanbiedt. Beide bedrijven hebben een brede waaier aan klanten in diverse sectoren en gingen zo’n drie jaar geleden een joint venture aan. Die samenwerking werpt zijn vruchten af.

In 2013 richtte Dieter Hoornaert Submentum op, met als focus het uittekenen en de engineering van machines op maat. Al snel kwam de vraag om de machines ook te bouwen, dus klopte Dieter bij leverancier Vytech aan. “Hun aanpak en drive komen goed overeen met mijn visie. Open communicatie stond vanaf het begin centraal in onze klant-leverancierrelatie.”

Om zijn groei te bestendigen, startte Hoornaert in 2019 een joint venture met het Meense bedrijf. “Zo hebben we tijdens piekmomenten toegang tot gekwalificeerde techniekers. Vanuit hun afdeling in Duffel garanderen we onze service naar klanten in het Antwerpse.”

Kruisbestuiving

Vytech biedt een totaaloplossing van machinebouw en constructiewerk tot industriële verhuis en onderhoud. Submentum vult dat aan met prototypes en automatisering op maat. “Ons werk begint daar waar Submentum stopt, namelijk bij de verhuis en de installatie”, legt Vytech-CEO Bart Dhaene uit. “Door onze joint venture overlapt ons klantenbestand meer en geven projectleiders proactief opportuniteiten aan elkaar door.”

Submentum voert uiteenlopende projecten uit: van automatische transportsystemen tot complexe robotiseringsprojecten. Het bedrijf werkt volgens het ‘plug and play’-principe: elke machine wordt in Menen volledig opgesteld en getest in het bijzijn van de klant. Ter plaatse is de ‘site acceptance test’ een formaliteit. 

Dieter: “Hier speelt Vytech een belangrijke rol. Hun installateurs zijn betrokken bij de opbouw in ons atelier. We trainen hen zodat de installatie bij de klant efficiënt verloopt en de productie sneller opstart.”

Detaillistische aanpak

Qua filosofie zitten de partners op één lijn. “Kwaliteit, service en een hands-on mentaliteit zijn onze stokpaardjes. Submentum levert hoogstaande machines af die ook designtechnisch kloppen: van het gedetailleerd ontwerp (inclusief elektrische schema’s, schakelkasten en kabeldoorgangen) tot de piekfijne afwerking met signalisatie en ledverlichting”, aldus Bart.

Ook op persoonlijk vlak vullen de twee bedrijfsleiders elkaar goed aan. Dieter: “Ik ben conceptueel sterk en breng vaak nieuwe ideeën aan. Bart hanteert een projectmatige benadering, is pragmatisch en commercieel ingesteld. We zijn echt complementair.”

Submentum
submentum.be

Vytech
vytech.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels