KUNSTSTOFOPLOSSINGEN OP MAAT EN OP TIJD
Emiel & Justin Vanbecelaere V-PLEX

KUNSTSTOFOPLOSSINGEN OP MAAT EN OP TIJD

Bedrijfsprofiel - V-PLEX

V-PLEX heeft alles in huis voor uiteenlopende kunststofprojecten. Vooral in plexi zijn de broers Emiel en Justin Vanbecelaere experten. Sinds 2018 maken ze objecten op maat en onderscheiden ze zich door hun probleemoplossende aanpak en snelle levertijden

V-PLEX is het enige bedrijf in België dat plexi giet. “Het is een complex procedé en doordat plexi doorzichtig is, is elke oneffenheid zichtbaar”, vertelt zaakvoerder Emiel Vanbecelaere. “Bovendien zijn een goede leverancier en de juiste machines essentieel. Anders dan epoxy moet het materiaal gebakken worden in een oven. Daarna is alles mogelijk: een kleur geven, iets in laseren, polieren, zagen of er in frezen.”

Door een object in plexi te gieten, kan u het vastnemen en langs alle kanten bekijken, zonder het object zelf te beschadigen. Het wordt gebruikt om kunst te maken, voor visualisaties voor beurzen, maar ook voor herdenkingsstukken in de uitvaartsector. “We gieten as of plukjes haar in, dat nabestaanden kunnen bijhouden. In het plexi kan ook de naam en eventueel een foto van de overledene gegraveerd worden”, licht Emiel toe. Een andere toepassing zijn awards: V-PLEX maakt zowel unieke stukken als series door objecten in te gieten, plexi te kleuren en tekst te graveren.

Van kunst tot industrie

Naast plexi heeft V-PLEX alles in huis om kunststof te manipuleren. “Zo maken we stolpen en sokkels voor standenbouw en de kunstsector. Binnen anderhalve week na aanvraag kunnen we al producten op maat leveren. Ook voor inlijstingen op maat kan u bij ons terecht. Onlangs maakten we plexilijsten voor acht racepakken van motorsportcoureur Stoffel Vandoorne. Met onze displays voor Club Brugge pakken we ook graag uit”, vertelt Emiel trots.

V-PLEX onderscheidt zich met zijn snelle maatwerk. Zo maakten ze ook een cocktailtrolley voor The Jane en een DJ booth voor Nick Bril volledig naar de wensen van hun klant. Kunststof is als slijtvast materiaal ideaal voor signalisatie en in de (voedings)industrie. V-PLEX maakt onderdelen op maat, zoals kijkschermpjes of machinekappen. Binnen de anderhalve week leveren ze kunststof toepassingen op, waardoor de machines niet stil hoeven te liggen.

Dat doet V-PLEX allemaal met een klein, jong team. Broers Emiel en Justin namen het bedrijf in 2018 over, toen het nog Kariz heette. “In februari zijn we zes jaar bezig. Justin en ik waren snotneuzen van 21 en 23 toen we de zaak begonnen. We hebben heel veel moeten leren, maar daardoor zijn we echte probleemoplossers geworden. We hebben de skills en machines in huis om snel op te leveren. Dat appreciëren onze klanten heel erg.” 

V-PLEX
Bruggestraat 590A
8930 Menen - België

M. 0496 52 86 00 
Info@v-plex.be
www.v-plex.be

 

 

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels