KWALITATIEVE ÉN VOORDELIGE HVAC-PRODUCTEN
Jani Kapenekakis, Michael Kapenekakis, Mani Morano, Jani Selkos Airtech Ventilatie bvba

KWALITATIEVE ÉN VOORDELIGE HVAC-PRODUCTEN

Bedrijfprofiel - Airtech Ventilatie bvba

Airtech wordt dagdagelijks op grote schaal ingeschakeld voor de vakkundige installatie van luchtkanalen, airco’s en ventilatiesystemen. “Daarbij focussen we op gunstige materialen zoals PIR, polyisocyanuraat, wat erg licht is, isolerend werkt en geen vocht laat ontsnappen, maar ook PPS, polyfenyleensulfide, wat bestand is tegen chemische stoffen en hoge temperaturen”, legt Jani uit. “Luchtkanalen uit inox zijn dan weer roestvrij en zuurbestendig. Op die manier hebben we voor elke klant en elke toepassing wel het geschikte systeem voor handen.

Optimaal luchtdicht

Om nog sterker tegemoet te komen aan de noden van de klant, ontwikkelden de broers recent twee aanvullende toepassingen. Jani: “Onder onze merknaam Aero maken we nu ook rechthoekige, gegalvaniseerde kanalen met optimale luchtdichtheid. En dat op hoge snelheid, want onze productielijn kan elke zestig seconden een exemplaar afleveren. De standaardnorm voor gegalvaniseerde luchtkanalen ligt op kwaliteitskenmerk B, Airtech levert deze kanalen tegen kwaliteitskenmerk D – maar wel tegen de prijs van B. Dat is gunstig voor de portemonnee van de klant en een absolute gamechanger als het op dit type product aankomt.”

Beschermde levering

Daarnaast werkte het bedrijf hard aan een manier om ventilatiekanalen volledig proper aan te leveren op de bouwwerf. “Je moet bedenken dat een ventilatiekanaal enkel zuivere lucht mag voorzien. Maar nadat zo’n kanaal is geproduceerd, wordt het ingeladen in een vrachtwagen, vervoerd over talloze kilometers snelweg, en vervolgens geïnstalleerd in een ruimte waar men in de muren slijpt en allerlei andere bouwwerken uitvoert. Dat vervuilt het product enorm. Daarom leveren wij de luchtkanalen nu volledig ingepakt en dichtgeplakt, zodat er geen stofje meer aankomt.

Airtech zet momenteel in op zelfgeproduceerde, buitengelegen PIR-kanalen met een 2K polyurethane buitenmantel. Dit extra stevige materiaal is in alle kleuren beschikbaar. “Opnieuw een toevoeging waar we heel blij mee zijn”, aldus Jani. “Zo blijven we een voorloper in dit segment en voegen we waarde toe aan elke installatie die we plaatsen.” 

Airtech Ventilatie bvba
Siemenslaan 18
3650 Dilsen-Stokkem

T. 089 20 83 37

info@airtech.be
www.airtech.be

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels