Luxueuze appartementen in hartje Oostkamp
Wim Vander Meeren Bouwonderneming
Christiaens

Luxueuze appartementen in hartje Oostkamp

Gemaackt - Bouwonderneming Christiaens

Op de hoek tussen de Schooldreef en de Kortrijksestraat in het centrum van Oostkamp, komt er een luxueus appartementsblok. 17 flats met binnenterrassen, 4 handelspanden en ondergrondse parkeerplaatsen, getuigen van een staaltje toparchitectuur door Berkein Architects. Met een goede voorbereiding en flexibele ingesteldheid vat Bouwonderneming Christiaens de werken aan.

In november startte het team van Bouwonderneming Christiaens met de beschoeiing op de hoek van de Schooldreef en de Kortrijksestraat in Oostkamp. “Daarrond bouwen we een wand van wel 18 meter diep, zodat de bouwput stevig genoeg is”, vertelt projectleider Wim Vander Meeren. “Hier komt een ondergrondse parking van drie verdiepingen: niveau -1 en -2 zijn openbaar, niveau -3 is voorbehouden voor de bewoners van de appartementen. Woonblok A zal gelijkvloers +4 verdiepingen tellen, blok B gelijkvloers +3.”

Om de werken volgens plan te laten verlopen, zal een strakke coördinatie onontbeerlijk zijn, zeker zodra op 1 maart de wegenwerken in de Schooldreef starten. “De baan wordt volledig vernieuwd”, weet Wim. “Alle nutsleidingen en riolering zijn aan vervanging toe en er komt een nieuwe bestrating met groenzone. De inrit naar de ondergrondse parking zal mee in de nieuwe bestrating worden ingewerkt. We bereiden onze teams zo goed mogelijk voor.”

ECHO

Technische specificaties

  • Architect: Berkein Architects
  • Aannemer: Bouwonderneming Christiaens
  • Bouwheer: Christiaens Projects
  • Oppervlakte: 1.250 m²
  • Beschoeiingswand: 150 meter lang, 66 centimeter breed, 18 meter diep
  • Staalprofielen: 150 stuks, 15 meter lang, 50 centimeter breed

Rekening houden met de omgeving

Het ontwerp van de nieuwe appartementsgebouwen, kenmerkt zich door architectonisch wit beton in combinatie met groene geveltuinen. Deze tuinen bouwen mee aan een groenere stadsomgeving. Ze worden ontworpen met speciale aandacht op duurzaamheid en onderhoud. Onder meer het inzetten van warmtepompen is cruciaal voor de energieprestaties, zowel van het volledige gebouw als van de individuele appartementen. Twee ploegen zullen continu in de weer zijn. De hoofdkraan, die 12 ton aankan, zal constant op het terrein staan. Een hulpkraan komt eerst in de Schooldreef, nadien in de Kortrijksestraat.

“We houden ook rekening met de school vlakbij”, vertelt Wim. “Zo zal er geen zwaar werfverkeer passeren op drukke momenten, bij het begin en einde van de schooldag of tijdens de middagpauze. De regelmatige onderbreking van onze workflow vergt nog extra coördinatie. In de Kortrijksestraat werkten we al verschillende realisaties af. We zijn het dus al wat gewoon om aan deze belangrijke verkeersas te bouwen. Het contact met de gemeente verloopt altijd vlot.”

Bouwonderneming Christiaens

Bouwen met Bouwonderneming Christiaens, dat is bouwen in vertrouwen aan sleutel-op-de-deur projecten. Het 75-jarige familiebedrijf leidt uw project van a tot z, om u volledig te ontzorgen.

Legeweg 155
8020 Oostkamp
T. 050 36 37 41
info@christiaens-bouw.be
www.christiaens-bouw.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels