MEEBOUWEN AAN DE TOEKOMST VAN VLAANDEREN
Kathleen Dewulf Global Estate Group

MEEBOUWEN AAN DE TOEKOMST VAN VLAANDEREN

Bedrijfsprofiel - Global Estate Group

Vanuit een pioniersrol duurzame projecten realiseren, vaak volgens de principes van circulaire economie: Global Estate Group legt er zich sinds jaar en dag op toe. Onder leiding van CEO Kathleen Dewulf focust de projectontwikkelaar zich op de herbestemming van oudere sites die opnieuw tot leven komen in de vorm van een residentiële ontwikkeling, als kmo-units, kantoren en/of retail.

Eén van de paradepaardjes van Global Estate Group is O-Forty in Oostkamp. “In 2018 zijn we gestart met de bouw van dit complex, volgens de principes van BEN (Bijna EnergieNeutraal)”, verduidelijkt Kathleen Dewulf. “Nu klinkt dat de logica zelve, maar zes jaar geleden was dat behoorlijk vernieuwend, net als de voorzieningen voor laadpalen. Op de site van 22.000 m2 zijn vijf blokken al compleet gerealiseerd én volledig ingevuld, als thuishaven van onder meer Deloitte, Citymesh, Voka en Logflow. Tegen eind dit jaar werken we nog de blokken F, G en H af, zodat de mooie architectuur van dit kantorencomplex in Brugge-Zuid nog beter tot uiting zal komen.”

Faciliteiten zoals een padelveld, een fitnessruimte, een meetingcenter, snellaadpalen en de huiselijke aankleding zorgen ervoor dat iedereen er graag komt werken. De kantoorruimtes zijn centraal gelegen naast de E40, in een filevrije omgeving. Gent, Kortrijk, Roeselare, Oostende bevinden zich op minder dan 30 minuten rijden.

Veemarkt Brugge

Binnenkort begint Global Estate Group ook met de bouw van een multifunctionele site aan de Veemarkt in Brugge, gekenmerkt door authenticiteit in een bruisende omgeving . “Op een oppervlakte van 30.000 m2 realiseren we een klein dorp in de stad. De site krijgt een gemengde invulling, met een ondergrondse parkeergarage voor 600 wagens, 2 appartemententorens, 10.000 m2 kantoorruimte, een vestiging van Albert Heijn, kmounits en lofts. Aansluitend komt er ook een residentiële ontwikkeling waar we eveneens werken, winkelen en wonen faciliteren. De historische markthal blijft behouden (met horecazaken erin) en ook de markt blijft doorgaan op zondagmorgen. De verwarmingsvoorzieningen zijn volledig op hernieuwbare energiebronnen gebaseerd.”

Station Brugge

Nog in de West-Vlaamse provinciehoofdstad, ontwikkelt de projectontwikkelaar binnenkort een zone van 120.000 m2 vlakbij het station in Brugge. “Er komen onder meer 10.000 m2 aan kantoren, hotels, een klimzaal en residentiële voorzieningen. Ook dit project weerspiegelt onze ambitie om mee te bouwen aan het ‘nieuwe’ Vlaanderen. We blijven ons eveneens toeleggen op de ontwikkeling van kmo-parken op brownfields en op het circulair bouwen. De Melkerij in Sleidinge, op de vroegere Campina-site, is daar een perfect voorbeeld van.”

Global Estate Group
Kapellestraat 117
8020 Oostkamp - België
T. 050 46 10 10

info@globalestategroup.eu
www.globalestategroup.eu

 

 

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels