Meedenkende machinebouwer
Renzy Goedertier,
Kim Aerts,
Jeroen De Guchteneire
& Kris Clompen
KoMotion

Meedenkende machinebouwer

Profiel - KoMotion

Bedrijven kunnen bij automatisatiepartner KoMotion rekenen op een flexibele aanpak die gefundeerd is op vertrouwen. “Een ruim voortraject in overleg met onze klant vormt de basis voor een diepgaande samenwerking”, vertellen zaakvoerders Kim Aerts en Kris Clompen.

Het traject begint met een brainstorm. “We kijken wat de klant wil bereiken. Samen met hem of haar zoeken we naar de meest opportune oplossing, waarbij we de originele vraagstelling soms wat bijschaven.”

KoMotion gaat in de voorbereidende fase zo snel mogelijk over tot testen. “Daarbij kan een ruwe schets in 3D interessant zijn om onze klanten alles te tonen en uit te leggen. In onze branche is vertrouwen cruciaal. Pas als er een proof of concept is, gaan we een offerte maken. De klant is soms aangenaam verrast van de kost.”

“Intussen werken we voor grote spelers als Vandemoortele Izegem, dat uitgeroepen werd tot ‘Factory of the Future’, La Lorraine Bakery Group en MAAAT Aalst. Tijdens de coronaperiode is duidelijk geworden dat een lokale speler belangrijk is voor bedrijven met machinebouwplannen. Ze willen oplossingen op maat. Doordat er bij machines al eens iets moet gewijzigd of aangepast worden, is het service-technische aspect uitermate belangrijk. Of anders gezegd: het is een troef dat we snel ter plaatse kunnen zijn. Die flexibiliteit willen we altijd behouden. Ons doel is om een goed bereikbare kmo met gepassioneerde medewerkers te blijven. Groeien kan, maar moet gestaag gaan.”

Cobot projecten

KoMotion, waarbij Ko verwijst naar de inspraak met de klant, telt intussen vier enthousiaste ingenieurs. “We zijn bedreven in onder meer cobot (collaboratieve robot) projecten. In deze vrij nieuwe technologie is veiligheid een belangrijk gegeven. We sluiten op dat vlak geen compromissen. We zitten samen met de klant om extra veiligheid in te bouwen, bijvoorbeeld via de implementering van sensoren.”

Ook voor het updaten van hun huidige machines kunnen bedrijven beroep doen op de expertise van KoMotion. “We lanceren onze klanten op hun Industry 4.0-traject”, besluiten Kim Aerts en Kris Clompen.

KoMotion bvba
Prinslaan 20
9420 Erpe-Mere
M. 0495 45 42 31
kim.aerts@komotion.be
kris.clompen@komotion.be
www.komotion.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels