Meedenkende telecompartner
Brenda De Paepe
& Johan Claeys
Telenet Business -
Clasal Pump Technology

Meedenkende telecompartner

Testimonial - Telenet Business - Clasal Pump Technology

Clasal Pump Technology doet zowel voor zijn internet als voor de vervanging van de GSM-modems in de alarmsystemen van zijn waterpompen beroep op Telenet Business. “We zijn tevreden over de samenwerking. Telenet Business biedt niet alleen stabiel internet aan, maar denkt ook als een volwaardige partner mee over onder andere extra beveiliging tegen hackers”, zegt Johan Claeys, Managing Director van Clasal Pump Technology.

“We zijn destijds naar Telenet Business overgestapt omwille van de snelle en betrouwbare glasvezeltechnologie. Onze telecompartner kan ons ondersteunen in deze tijden waarin wij meer en meer overgaan tot teleconferenties. De troef van Telenet Business is dat de stabiliteit van het internet verzekerd is. Wij hebben nog nooit problemen gehad. Zoiets is belangrijk, want alles gebeurt tegenwoordig online, in de cloud.”

“Onze klant maakt gebruik van Business Fibernet”, vertelt Brenda De Paepe, Accountmanager Telenet Business. “Een upgrade wordt overwogen. De voordelen van Corporate Fibernet, waarvan de bandbreedte kan aangepast worden, zijn uitgebreid. Deze technologie beschermt een bedrijf nog beter tegen hackers. Bovendien is een uitval van het internet niet langer mogelijk. Zelfs bij een algehele uitval in de streek zou Clasal Pump Technology via deze beveiligde lijn nog steeds online kunnen werken.”

Op maat van het bedrijf

“Dat is natuurlijk de toekomst”, pikt Johan Claeys in. “Ik heb een heilige schrik van het rampscenario waarbij bedrijfs- en bankgegevens in verkeerde handen terechtkomen. Deze problematiek is heel actueel geworden nadat enkele grote bedrijven werden lamgelegd. Ook wij zullen ons moeten wapenen tegen hacking.”

“Telenet Business kan met Corporate Fibernet elke mail, die niet volledig betrouwbaar is, meteen tegenhouden. Die extra screening garandeert 100 % beveiliging. Dit pakket is al volop in opmars in de banksector, autogarages en bedrijven met applicaties”, vervolgt Brenda De Paepe. “We volgen onze businessklanten overigens van nabij op. Meer diensten aanbieden dan nodig is, doen we niet. We werken volledig op maat van het bedrijf.”

Einde van 2G

Een specifieke telecomproblematiek voor Clasal Pump Technology is dat op het einde van het jaar 2G wegvalt. Concreet houdt dit in dat heel wat simkaarten van machines moeten vervangen worden. Daarvoor rekent het bedrijf op Telenet Business. “Doordat onze pompen een levensduur van 20 tot 30 jaar hebben, is er nog heel wat 2G-technologie aanwezig. Onze toestellen hebben een modem die bij een probleem een alarm doorgeeft. Bedoeling is dat men in contact staat met dit platform zodat men vanop afstand de pompen kan monitoren, op onderdruk en debiet. Er zit ook beveiliging in, met geo-fencing gaat het alarm af van zodra de pomp verzet wordt. Voorts worden er alarmen gestuurd wanneer er onderhoud moet komen.”

“De sensoren evolueren snel. Er is alsmaar slimmere technologie die trillingen kan analyseren zodat je precies weet wat er kapot is. Via de cloud wordt men verwittigd dat een bepaald onderdeel, bijvoorbeeld de kogellager, aan vervanging toe is. Deze technologie gaat in de richting van artificiële intelligentie. In dit domein zijn er twee scholen: ofwel is er een platform per toestel of merk, ofwel gaat het om een globaal systeem zodat het hele machinepark beheerd wordt. Wij opteren voor dit tweede systeem. Die beweging is al ingezet, maar er is voorlopig nog heel wat versnippering over de landsgrenzen heen."

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels