MEER DAN REINIGINGSMACHINES: SERVICE EN KENNIS MAKEN HET VERSCHIL
Ludo Van Mol Kärcher Center Van Mol

MEER DAN REINIGINGSMACHINES: SERVICE EN KENNIS MAKEN HET VERSCHIL

Bedrijfsprofiel - Kärcher

De grootste Kärcherverdeler ter wereld? Die vind je in België. Met vestigingen in Elversele (Temse), Oudenaarde, Diksmuide en het Nederlandse Goes is Kärcher Center Van Mol een gevestigde waarde in Oost- en West-Vlaanderen en in het landschap van reinigingsmachines. De service en vakkennis die de medewerkers dagelijks vooropstellen, maken volgens zaakvoerder Ludo Van Mol het verschil. 

Kärcher Center Van Mol werd in 1981 opgericht door Ludo Van Mol. Hij groeide op in een landbouwersgezin en studeerde automechanica. Na zijn studies dacht hij een garage te openen, maar zijn ouders wilden dat hij eerst wat ervaring opdeed. Zo kwam hij in een winkel voor gereedschappen terecht en ging de bal aan het rollen. Vandaag is het dealership van Kärcher een grote naam en staat hij nog steeds aan het roer van het bedrijf. Met twee zonen die zowel aan de commerciële kant als aan het technische luik meewerken, is de opvolging gegarandeerd.

“We zijn organisch gegroeid en hebben de kansen gegrepen wanneer die zich aandienden”, zegt Ludo. “Oudenaarde vormt al enkele jaren de verbinding tussen Elversele en Diksmuide. Die laatste locatie namen we over in 2014 en we besloten te investeren in deze vestiging. De oude gebouwen hadden namelijk hun beste tijd gehad. Drie kilometer verderop realiseerden we een nieuwbouw van 3.500 vierkante meter op een terrein van 7.000 vierkante meter. Vorig jaar kwam Goes in Zeeland erbij, op vraag van Kärcher. Intussen stellen we zo’n vijftig mensen tewerk in België en Nederland, gaande van verkoop en service tot ondersteunende diensten.”

Altijd up-to-date blijven

Kärcher is een Duits familiebedrijf dat wereldwijd 17.000 mensen tewerkstelt. In elk filiaal, dus ook bij Kärcher Center Van Mol zijn een warm onthaal van klanten, ondersteund door productkennis en service, belangrijke waarden. “Een Kärchertoestel kan je overal kopen, maar de uitleg en ondersteuning die je bij ons krijgt, is uniek”, vertelt Ludo. “Het productgamma breidt ontzettend snel uit. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers steeds up-to-date zijn. We zetten in op hun bijscholing in nieuwigheden, reinigingsproducten en productopwaarderingen. Zo maken wij het verschil, bij verkoop en bij herstellingen. Daarnaast zijn er onze fullservicecontracten die klanten ondersteunen bij defecten en bij het onderhoud van hun toestellen. Daarvoor beschikken we over negentien teams die ter plaatse gaan.

Robots en batterijen

Met meer dan veertig jaar ervaring binnen het Kärchergamma maakte Ludo al heel wat innovaties mee. Een van die nieuwe projecten is Kira, de robotkuismachine die volledig autonoom de vloer reinigt. “Zoals alle producten bij Kärcher is hier zeer doordacht te werk gegaan. Er was vijf jaar research en ontwikkeling nodig om de robot op punt te stellen”, vertelt Ludo. “Eerst wilde Kärcher hem niet via verdelers verkopen, maar al snel zag men het voordeel in om dat wel te doen. Je gaat namelijk niet zomaar een product leveren. De installatie, ondersteuning en het proefdraaien vragen een stipte opvolging.

Een ploeg met drie van onze mensen zat een week lang in Duitsland om de technische aspecten van de Kira-robot te bestuderen en onder de knie te krijgen. Er gingen twee extra medewerkers mee voor het commerciële luik. We waren de eerste verdeler om zo’n robot te leveren en installeren in Oosten West-Vlaanderen. Vandaag zitten we aan een tiental stuks in België. Deze 50-literversie zal nog het gezelschap krijgen van robots met 30 en 200 liter. Ook de gerobotiseerde veegmachine komt er aan.

Naast de robotkuismachine zijn de batterijplatformen voor bladblazers, boomzagen en grasmachines aan een opmars bezig. En ook de hogedrukreinigers blijven niet achter. Lithium-ionbatterijen zijn de toekomst, als onderhoudsvrij en duurzaam alternatief voor gewone batterijen. “Ze gaan 5.000 cycli mee in plaats van 500 en we bieden vijf jaar garantie op die batterijen”, zegt Ludo. “Kärcher heeft een compleet aanbod van reinigingsmachines voor particulieren en professionals. Wij stellen voor onze klanten een pakket samen op maat van hun specifieke noden, steeds gekoppeld aan een deskundige ondersteuning.” 

Kärcher Center Van Mol

Temse Nieuwe Steenweg 109
9140 Temse - België 

T. 052 46 04 07

info@karchervanmol.be

Kärcher Center Van Mol

Oudenaarde Ind. De Bruwaan 67 F
9700 Oudenaarde - België 

T. 055 30 90 43

info@karcheroudenaarde.be

Kärcher Center Van Mol Diksmuide

Leerlooierijstraat 3
8600 Diksmuide - België 

T. 051 55 50 56

info@karchervanmolwest.be

Kärcher Center Van Mol Goes

Amundsenweg 19
4462 GP Goes (Nederland)

T. 0031 0 113 791 000

info@karchervanmol.nl
www.karchervanmol.nl

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels