MODERNE VISIE EN PRAKTISCHE INGESTELDHEID
Lien Desmaele 10 Architecten

MODERNE VISIE EN PRAKTISCHE INGESTELDHEID

Bedrijfsprofiel - 10 Architecten

Met een moderne kijk op zowel residentieel als professioneel vastgoed geeft Lien Desmaele diverse projecten vorm in Oosten West-Vlaanderen en in Henegouwen. Vanuit een brede kennis en ruime ervaring vertaalt ze de wensen van elke bouwheer naar een ontwerp op maat. Om verder te groeien startte ze met een collega 10 Architecten op. Vandaag biedt Lien met haar expertise een meerwaarde voor particulieren, zelfstandigen, kmo’s en projectontwikkelaars.

Na haar studies vatte Lien Desmaele in 2008 haar carrière aan bij het architectenbureau Sileghem & Partners uit Zwevegem. Zo’n zeven jaar later richtte ze samen met Tine Bulteel het kantoor 10 Architecten op. Beide architecten vullen elkaar aan en hebben elk hun expertise. “Tine en ik vormen een goede tandem en wisselen regelmatig ideeën uit over hoe we bepaalde zaken zouden aanpakken”, bevestigt Lien. “Toch hebben we ons eigen klantenportfolio, wat inhoudt dat we niet samen aan een specifiek project werken. Mijn werkdomein ligt op zowel residentiële ontwikkeling, van privéwoningen tot project- en appartementsbouw, als kantoorgebouwen en beroepspraktijken. Die brede waaier aan projecten vind ik bijzonder boeiend.”

Voeling met de klant

Aan creativiteit geen gebrek bij architecte Lien. Dat was voor haar een van de redenen om een eigen kantoor te beginnen. “Ik heb een moderne visie op architectuur en mijn ontwerpen getuigen daarvan”, aldus Lien. “Uiteraard volg ik de wensen van de klant en is mijn stijl een mix van strak tot landelijk modern. Ik vind het een heel leuke insteek om zo een woning, kantoor of praktijkruimte vorm te geven. Het laat me toe om de verschillende ruimtes als een puzzel in elkaar te schuiven.”

Voor Lien is een nauw contact met de bouwheer essentieel om tot een goed resultaat te komen. “De persoonlijke klik doet veel. Ik krijg graag voeling met mijn klanten en met hun stijl en ideeën. Om een praktijkruimte uit te tekenen tracht ik goed begrijpen wat de focus en functie van de praktijk is. Bijvoorbeeld, de ene kinesitherapeut wil een grote oefenruimte, de andere legt meer de nadruk op individuele behandeling. Voor kantoorbouw is dat niet anders. De behoeften van de gebruikers en hun klanten staan hierbij centraal. In bepaalde kantoren is het belangrijk vergaderzalen een centrale plek te geven, terwijl het soms net nodig is ze eerder discreet af te zonderen. Daarom waardeer ik het enorm als klanten eerlijk hun feedback geven op mijn voorstellen. Open communicatie is dan ook mijn stokpaardje.”

Praktische indeling

Op basis van de specifieke wensen van haar klanten stelt Lien vanuit haar expertise de best mogelijke oplossing voor. Met aandacht voor een logische opbouw van het project. Lien: “In elk ontwerp denk ik na over hoe de verschillende functies binnen de woning of het kantoor het best op elkaar aansluiten. Daarnaast ga ik aan de slag met de grootte van de ruimtes zodat alles proportioneel blijft. Elk element krijgt een plek, van de centrale leefof kantooromgeving tot de technische ruimte.” Door haar ervaring in zowel industrie- en kantoorbouw als residentieel vastgoed heeft Lien een brede kijk op architectuur. “Ik leg duidelijk aan klanten uit waarom ik voor een bepaald ontwerp kies. Soms wijkt dat af van wat zij initieel voor ogen hadden. Samen komen we zo tot een unieke realisatie op maat.”

Over de taalgrens

Lien is niet alleen actief in Oost- en West-Vlaanderen, maar steekt met plezier ook de taalgrens over. Een bijkomende troef voor bedrijven en projectontwikkelaars, want de regelgeving en manier van werken lopen niet gelijk in beide landsdelen. ”Om een project in Wallonië succesvol te realiseren, is het niet alleen noodzakelijk de wetgeving te doorgronden, maar moet u ook weten welke instanties te contacteren”, verduidelijkt Lien. “Het Franstalig deel van België heeft een andere kijk op architectuur en dat moet de architect zo goed mogelijk proberen te respecteren. Toch slaag ik erin een moderne twist te geven aan mijn ontwerpen, mits een goede voorbereiding en duidelijk kader waarom ik bepaalde elementen verkies.”

Haar doordachte aanpak in Wallonië typeert Lien door en door. “Ik sta mijn mannetje en kom steeds op voor de bouwheer met respect voor alle betrokken partijen, uiteraard. Ik tracht de sfeer op de werf luchtig te houden. Doet er zich iets voor, dan zoek ik altijd constructief naar een oplossing samen met de bouwcoördinator of bouwheer zelf. Alleen zo komen we tot een resultaat waar alle partners zich achter scharen.”

10 Architecten
Outrijvestraat 99A
8551 Heestert - België

M. 0497 76 02 90

lien@10architecten.be
www.10architecten.be

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels