Multispecialist bewijst grote meerwaarde op Troon 17
Steven Maeyaert
& Kathleen Verhelst
Verhelst Groep

Multispecialist bewijst grote meerwaarde op Troon 17

Gemaackt - Verhelst Groep

Groep Verhelst werkt aan een sterke en toekomstgerichte visie en strategie. Met steeds meer wendbaarheid en flexibiliteit als rode draad wil de onderneming haar klanten ontzorgen. Streven naar duurzame samenwerkingen staat in de missie gebeiteld, het is iets waar de groep volop op inzet.

Troon 17 is een nieuwe realisatie van Global Estate Group aan de Zeedijk in Mariakerke. Het leegstaande gebouw van hogeschool VIVES maakt plaats voor 146 appartementen. De hoofdaannemer Furnibo, hier vertegenwoordigt door co-ceo Steven Maeyaert, werkte eens te meer graag samen met Verhelst. De multispecialist slaagde er opnieuw in de enorme logistieke puzzel op de werf ­perfect ineen te doen klikken.

Goede communicatie

“De samenwerking voor dergelijke projecten begint al in de aanbestedingsfase”, verklaart Verhelst-vertegenwoordiger Frederick Pattyn. “Daarna is er veel communicatie: eerst met de projectleider, vervolgens met de werfleiders. Dé grootste uitdaging is steevast om alle bestelde materialen op het juiste moment op de werf te leveren. Met de aanzienlijk hogere grondstofprijzen, was dat een nog groter huzarenstukje.”

“Voor dit project leverden we grote hoeveelheden kalkzandsteen (essentieel voor de dragende muren) en predallen (maatwerkgewelven voor het afdekken van de verdiepingen), die we zelf produceren in onze prefab-fabriek in Oudenburg. Het is een grote troef dat we die predallen in twee breedtes aanleveren:  2m40 én 3m, vrij uniek in Vlaanderen. Zo krijg je een optimalisatie van de werf en de kost door minder ‘handlings’, minder onderschoeiing en minder voegnetten.

Tijdens het hoogtepunt van de ruwbouwwerken stonden op de site liefst vier torenkranen opgesteld. “Het komt er voor ons op aan om de juiste materialen bij de juiste torenkraan te leveren. Het organiseren van die puzzel begint maanden voordien al op de ­planning van het tekenbureau bij de ­productiesites, want je moet ook rekening houden met haalbare leveringstermijnen die meerdere maanden kunnen belopen. Het grote voordeel voor de hoofdaannemer is dat hij alles bij één partner kan bestellen, waardoor hij zich maar tot één aanspreekpunt hoeft te richten. 

Multispecialist

“Bedrijven kijken vandaag geen tien jaar meer vooruit om hun langetermijnvisie te bepalen. In een snel veranderende wereld wordt dat herleid naar een periode van drie jaar, om zo vlugger te kunnen schakelen bij innovaties en onvoorziene omstandigheden”, aldus Kathleen Verhelst, eigenaar van Groep Verhelst. “Na samen oplossingen te zoeken, produceren en leveren we met passie alle bouwmaterialen, zodat elke bouwprof zich kan focussen op zijn vakmanschap. Dat is onze missie, want elke bouwer verdient ons objectief en oplossingsgericht advies, kwalitatieve materialen en persoonlijke service. Op een innovatieve manier timmeren we zo samen aan een duurzame toekomst.”

Troon 17

Technische specificaties

  • Projectontwikkelaar: Global Estate Group
  • Hoofdaannemer: Furnibo
  • Levering ruwbouwmaterialen: Verhelst
  • Predallen: > 22.000 m2
  • Kalkzandsteenelementen: > 750 m2 (Xella)
  • Gipsblokken: > 12.000 m2 (voor niet dragende muren)

Info
Groep Verhelst is de vertrouwde compagnon voor elke bouwer, met topadvies, -producten en -service.

Groep Verhelst
Stationsstraat 30
8460 Oudenburg
T. 059 25 50 50
info@verhelst.be
www.verhelst.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels