NIEUWE WIND WAAIT DOOR IT-BEDRIJF CENTRIC BELGIUM
Management team Centric Belgium Centric Belgium

NIEUWE WIND WAAIT DOOR IT-BEDRIJF CENTRIC BELGIUM

Bedrijfsprofiel - Centric Belgium

De voorbije maanden onderging IT-bedrijf Centric Belgium een strategische transformatie. Het vernieuwde beleid zet in op een uitmuntende klantenbeleving, innovatie- en productontwikkeling en het optimaliseren van de operationele processen binnen de organisatie. Het doel: groeien in de diverse markten en de positie in de IT-sector verstevigen.

Centric Belgium, met ruim 300 medewerkers verspreid over vestigingen in Oostkamp, Mechelen en Zaventem, is al meer dan 30 jaar een full service IT-partner die een breed scala aan hoogwaardige diensten aanbiedt. Met een sterke focus op totaaloplossingen bedient het bedrijf tal van sectoren met een gespecialiseerd aanbod: van IT-oplossingen voor supply chain tot softwareontwikkeling op maat, van hosting en infrastructuur tot IT-support en detachering van professionals.

CEO Heinz Helewaut: “Centric staat voor de volledige ontzorging van je IT. We zijn een echte onestopshop en bieden oplossingen op maat voor zowel kmo’s als multinationals. Van frontend tot back-end, van hardware tot software, van advies tot installatie.”

Nieuwe groeistrategie

In de IT-wereld moeten bedrijven voortdurend evolueren om in te spelen op de steeds veranderende behoeften van klanten en eisen van de markt. Ook bij Centric Belgium waait er sinds kort een nieuwe wind. Heinz Helewaut, met meer dan 25 jaar ondernemerservaring in de logistieke en IT-sector, startte in april 2023 bij Centric Belgium als manager van de ERP-afdeling.

In de IT-wereld moeten bedrijven voortdurend evolueren om in te spelen op de steeds veranderende behoeften van klanten en eisen van de markt. Ook bij Centric Belgium waait er sinds kort een nieuwe wind. Heinz Helewaut, met meer dan 25 jaar ondernemerservaring in de logistieke en IT-sector, startte in april 2023 bij Centric Belgium als manager van de ERP-afdeling.

Heinz: “Al snel werd duidelijk dat niet enkel de ERP-afdeling geoptimaliseerd moest worden. Het bedrijf had heel wat potentieel dat niet volledig werd benut. Vanuit mijn ervaring als ondernemer ging ik meteen op zoek naar oplossingen. In oktober 2023 werd ik aangesteld als CEO van Centric Belgium en werkte ik een nieuwe groeistrategie uit. We herbekeken de interne structuur en implementeerden een nieuw C-level team voor Centric Belgium met meer dan 60 jaar ervaring: Tom Vansevenant als COO, Mie Desrumaux als Business Manager, Geoffrey Vanderhaegen als CSMO, Dorien Damad als CHRO en Hans De Meester als CFO. Daarnaast creëerden we een volwaardig sales en marketing team, waarvoor we momenteel volop mensen aan het aanwerven zijn.”

Klanttevredenheid als prioriteit

Heinz Helewaut: “Ook in de nieuwe strategische richting van Centric krijgt klanttevredenheid de hoogste prioriteit. Bestaande klanten kunnen gerust zijn: de veranderingen binnen de organisatie zullen de dienstverlening enkel verbeteren en verrijken. De combinatie van onze lokale verankering in Vlaanderen met de expertise van meer dan 3000 IT-professionals van Centric Groep wereldwijd, maakt van ons een robuuste en betrouwbare partner.”

Kweekvijver van IT-specialisten

IT-talenten zijn overal erg populair, maar moeilijk te vinden. Klanten van Centric Professional Staffing zitten op dat vlak op rozen: dankzij de krachtige service van deze ervaren partner kunnen ze op elk moment op de juiste IT-experts rekenen. “We zijn niet het zoveelste detacheringsbedrijf, maar een IT-onderneming met infrastructuurprofielen en developers in dienst. We werken ook projecten uit volgens de wens van de klant (‘solution selling’).”

Professional Staffing is één van de krachtige pijlers van Centric, dat de integrale Belgische markt bedient vanuit Mechelen, Zaventem en Oostkamp. “Onze dienst heeft heel wat uitstekende IT-profielen op de eigen payroll staan en werkt ook samen met sterke freelancers”, verduidelijkt Business Unit Manager Hichame Chenik. “Daardoor kunnen we voor elk bedrijf de juiste mensen zoeken: helpdeskmedewerkers, digital marketeers, IT-recruiters, talrijke andere junior- en seniorprofielen ,… We ondersteunen de IT-afdeling van onze klanten voor de gewenste termijn en iedere specifieke functie.”

De talentvijver van Centric Professional Staffing omvat heel wat gediplomeerde én gemotiveerde mensen. “Onze pool bestaat uit profielen die zelf kwamen solliciteren én uit mensen die we dankzij onze uitstekende relaties met verschillende onderwijsinstellingen en de VDAB proactief hebben aangeworven. Telkens iemand bij ons begint, gaan we daarmee in dialoog om te luisteren naar hoe die persoon zich verder wil ontwikkelen en zo bieden we dan via onze Talent Development Manager de juiste leerpaden aan. Continue updates over recente trends zorgen ervoor dat ze altijd gewapend zijn om hun functie professioneel en efficiënt uit te voeren. We evalueren onze consultants zelf en/of met de eindklant, zodat we – indien nodig – ook tijdig kunnen bijsturen.”

Voelsprieten

Daarnaast kan Centric Professional Staffing bedrijven ook volledig ontzorgen voor de vaste aanwerving van IT-profielen. “We doen dat met een heel persoonlijke aanpak, waarbij we proactief meedenken om de effectieve behoefte op de juiste manier in te vullen. Het succes van deze aanpak blijkt uit de vaststelling dat klanten ons vaak al de invulling van een bepaalde vacature toevertrouwen, nog voor die effectief is uitgeschreven.” Ook de doorgroeimogelijkheden die Centric zelf aanbiedt, blijken een enorme troef. “Zelf ben ik ooit als recruiter begonnen, om me stelselmatig op te werken tot directieniveau. Dergelijke verhalen hoor je van talrijke Centric-mensen. Het zorgt ervoor dat we weten wat er op de markt leeft en voortdurend voeling met de realiteit houden. Die voelsprieten zijn van goudwaarde om onze klanten optimaal verder te helpen.”

Centric Belgium
Siemenslaan 12
8020 Oostkamp - België
T. 050 83 33 33

info.bel@centric.eu
www.centric.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels