Nuchtere en transparante projectaanpak
Joris Blomme
& Tsarina Vandekerckhove
Group Delrue -
Elektriciteit Steen

Nuchtere en transparante projectaanpak

Testimonial - Group Delrue - Elektriciteit Steen

Group Delrue doet voor de nieuwbouw op zijn site in het Henegouwse Herseaux bij Moeskroen beroep op Steen Elektriciteit. “We zijn tevreden over onze partner, die het hele traject van studie tot uitvoering voor zijn rekening neemt. Doordat onze productie blijft doorgaan, zijn flexibiliteit en communicatie de pijlers in onze samenwerking. Het gezonde West-Vlaamse boerenverstand staat voorop in dit project”, vertelt Joris Blomme.

Elektriciteit Steen staat in voor de elektrische installaties, gaande van de borden over de verlichting tot de voedingskabels, in de nieuwe hal van 17.000 m². In een tweede fase zal de Zedelgemse firma ook de elektriciteit voorzien in de nieuwe kantoren en sanitaire ruimten, met een oppervlakte van 2.400 m².

“Het is pas de eerste keer dat we met Elektriciteit Steen in zee gaan. We kennen elkaar nochtans al langer. Onder meer via de bokssport, als sponsor van Delfine Persoon. Elektriciteit Steen beschikt over een mooie referentielijst, met onder meer Vulsteke, Alheembouw, Van Hulle en Automobilia. Dat is het beste bewijs van kwaliteit. We zijn snel ingegaan op de offerte van Steen. Er moesten slechts enkele kleine aanpassingen doorgevoerd worden. We doen zelf de installatie van de technieken niet, omdat dit te veel tijd in beslag zou nemen en we uiteindelijk ook te weinig expertise hebben om alles perfect uit te voeren. We zijn wel in staat om onderhoud, kleine aanpassingen en reparaties te doen.”

Grondige informatieronde

“Er werd niets aan het toeval overgelaten”, aldus Joris Blomme. “Bij aanvang van de werkzaamheden stond alles − wie wat doet tegen welke prijs − klaar en duidelijk op papier. Een gemakkelijke oefening was het trouwens niet. Er moest verder gebouwd worden op een bestaande situatie. Daardoor hebben we in de aanvangsfase vaak samengezeten. Een grondige informatieronde was meer dan noodzakelijk.”

“Mijn schoonvader (en oprichter) Geert Steen nam de meeste onderhandelingen voor zijn rekening”, zegt Tsarina Vandekerck­hove. “We deden een uitgebreide studie zodat we op elke vraag een antwoord konden bieden vooraleer de werken van stapel liepen. Het specifieke van dit project is dat de installatiewerken vaak buiten de productie-uren moesten gebeuren. Door de korte rechtstreekse communicatielijnen verliep alles vlot en werden de deadlines gehaald.”

“Het was inderdaad een kwestie van goed afspreken om de koppeling van het nieuwe aan het bestaande tot een goed einde te brengen”, beaamt Joris Blomme. “Geert Steen kwam vaak ter plaatse om kort op de bal te kunnen spelen. We hoefden geen toestemming via-via te vragen. Er was rechtstreeks contact.”

Rechttoe rechtaan aanpak

“Dit project werd afgewerkt in de geest van ons familiebedrijf”, vervolgt Tsarina Vandekerckhove. “We trekken die rechttoe rechtaan aanpak door naar zowel onze klanten als onze medewerkers. Een goede sfeer op de werf is belangrijk voor ons.”

“Wij konden rekenen op het gegronde advies van Elektriciteit Steen, waardoor de puzzel mooi in elkaar viel. Door deze eenmalige uitbreiding – nodig omwille van de expansie van onze afdelingen van betonijzer en staalconstructie – zullen we ons voortaan enkel nog moeten focussen op ons machinepark en onze efficiëntie. Met deze nieuwbouw ronden we opnieuw een belangrijke kaap in onze bestaansgeschiedenis”, besluit Joris Blomme. 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels