ONMISBARE KRACHT VOOR NUTSLEIDINGEN
Thibe & Frank Derycke Boringen Vandaele

ONMISBARE KRACHT VOOR NUTSLEIDINGEN

Bedrijfsprofiel - Boringen Vandaele

Elektriciteit, waterafvoer en andere voorzieningen die ons dagelijks leven zo comfortabel maken: we zouden er nooit van kunnen genieten zonder de expertise en het harde werk van bedrijven zoals Boringen Vandaele. De onderneming breidde haar activiteiten de jongste jaren uit om een zo breed mogelijk dienstenpalet te kunnen aanbieden.

“Lucien Vanhie richtte de zaak in de jaren 60 op en specialiseerde zich in boorputten en bronbemaling”, verduidelijkt Frank Derycke. “Toen Stefaan Vandaele de zaak in 1993 overnam, kwamen daar horizontale boringen bij. In 2004 nam ik de fakkel over. Sinds 2013 voeren we, onder de merknaam Geo Vandaele, ook geothermische boringen uit. Daarvoor hanteren we dezelfde knowhow als bij verticale boringen, met dat verschil dat we via een gesloten circuit de warmtepomp voeden met grondwarmte.”

Horizontale persboringen

In 2020 volgde de overname van de firma Bernard Delodder. “Dit bedrijf legt zich toe op horizontale precisieboringen met persbuizen onder woningen, wegen of spoorwegen. Die lenen zich onder meer uitstekend voor waterafvoeroplossingen. Het team rond Bernard is ook heel goed thuis in rioolrenovatie en de opsplitsing van vuil- en regenwater.”

Boringen Vandaele werkt hoofdzakelijk voor infrastructuurbedrijven (die nutsleidingen voorzien) en neemt deel aan aanbestedingen voor projecten inzake waterafvoer. “Daarnaast schakelen bedrijven en particulieren ons nog regelmatig in voor het voorzien van leidingen van punt A naar B, zonder daarbij het oppervlak te moeten openbreken. Onze locatie in Ruddervoorde ligt vrij centraal tussen Kortrijk en Gent en is een geschikte uitvalsbasis om in West- en Oost-Vlaanderen te werken.”

Kort op de bal spelen is een absolute prioriteit voor dit bedrijf. “Bij elke uitdaging sturen we een van onze specialisten ter plaatse, zodat we de situatie correct kunnen inschatten, de juiste aanpak uitdokteren en het project van dichtbij opvolgen. De regelgeving noopt ons om bij het oppompen van grondwater vooraf alle mogelijkheden voor hergebruik te bekijken. Op zich is dat een nobele doelstelling, al maakt dat de werken doorgaans wel iets duurder.”

Nieuwe generatie

Bewust houdt Frank Derycke zijn onderneming in de toekomst vrij kleinschalig. “Intussen kreeg ik wel versterking van mijn twee zonen: Robbe focust zich vooral op geothermie, terwijl Thibe mij in het kantoor bijstaat met werfvoorbereidingen en facturatie. Op die manier kunnen ze veel ervaring opdoen en op termijn de continuïteit verzekeren.”

Boringen Vandaele
De Leiteweg 23 bus 2
8020 Ruddervoorde - België
T. 050 79 29 62

info@vanhie-vandaele.be

www.vanhie-vandaele.be
www.geovandaele.be
www.grondwerken-bernard.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels