Oplossingsgerichte feestplanners
Patrik Lybaert
& Pascal Peene
Lybaert Catering - Femat

Oplossingsgerichte feestplanners

Testimonial - Lybaert Catering - Femat

Al jaar en dag is Femat gekend voor de verhuur van materiaal voor evenementen. Voor alles wat zich voor of achter de schermen afspeelt, heeft het Izegemse bedrijf het juiste materiaal in huis. Het bedrijf gaat service- en klantgericht tewerk, net zoals Patrik Lybaert die samen met zijn echtgenote aan het hoofd en de kookpotten van Lybaert Catering staat. Beide ondernemingen werken al jarenlang trouw samen.

Lybaert Catering brengt gastronomie op locatie. De firma staat voor een Franse keuken met een hedendaagse toets. De ‘mise en place’ en andere voorbereidingen gebeuren in de professionele keuken in Meulebeke. De perfecte cuisson en verfijnde afwerking spelen zich ter plaatse bij de klant af. Service en kwaliteit staan daarbij centraal. 

“We gaan altijd even kijken op de locatie”, zegt kok en zaakvoerder Patrik Lybaert. “We vertrekken het liefst van een blanco blad en zoeken naar ruimte om een ­keuken en koellocatie op te bouwen. Dat kan gaan van grote bedrijfsfeesten of recepties tot kleinschalige babyborrels en huwelijken.” 

Om die keuken op locatie op te bouwen, rekent Patrik steevast op het materiaal van Femat: ovens, warmtebruggen, glazen, ­borden, … “Femat heeft alles voor ons en onze keuken”, zegt Patrik. “Daarnaast nemen ze ons veel uit handen. Zij investeren in het materiaal, doen de afwas en stockeren alles. Wanneer je met eigen materiaal werkt, dateert het snel. Femat volgt voor ons de trends op de voet.”

Open communicatie en noodrem

Femat en Lybaert Catering startten ongeveer in hetzelfde jaar op. Het waren de vader en moeder van huidig gedelegeerd bestuurder Pascal Peene die met de verhuur van materiaal van start gingen. “Mijn vader werkte in een brouwerij en had zo veel contacten. Door onze klanten konden we blijven groeien en zijn we onder meer traiteurs altijd trouw gebleven”, vertelt Pascal. “We zijn partners in een ketting die gesmeerd moet lopen. Laat een ­schakel het afweten, dan dreigt alles in het ­honderd te lopen. Daarom vinden we het belangrijk om waar te maken wat we beloven. We werken vaak met technisch gereedschap en daar kan zich al eens een panne of defect voordoen. Als een toestel het een halfuur voor de start van het event laat afweten, dan brengen we een nieuw. We lossen een probleem liever op dan achteraf met spijt terug te kijken.”

Die noodrem bij Femat waardeert Lybaert Catering. “Ze staan voor open communicatie en laten ruimte voor feedback, wat resulteert in een vlotte samenwerking”, zegt Patrik. “Ook met de accountmanager is het fijn samenwerken. Zij is heel servicegericht en kent onze dossiers grondig. Daardoor kan ze snel schakelen. Intussen kennen wij het aanbod van Femat goed en weten we exact hoe en waarmee we onze klanten kunnen helpen.”

Grondige voorbereiding

Een goede samenwerking steunt in de evenementensector altijd op een goede voorbereiding van alle partijen. Lybaert Catering gaat steeds ter plaatse om de noden in te schatten. Een dag voor het event start de opbouw. “Op die manier kunnen we ons tijdens het event volledig focussen op het culinaire en het ontvangen van de genodigden. Over de praktische zaken hoeven we ons dan geen zorgen meer te maken”, zegt Patrik. “Daarbij houden wij ook rekening met Femat. Ik maak een filmpje en bekijk altijd wat mogelijk is qua levering met de vrachtwagen. Die leveringen gebeuren overigens altijd op het afgesproken tijdstip.” 

Voor de vaste equipe chauffeurs van Femat is dat handig. Zij kennen na verloop van tijd de locaties en ­briefen elkaar. Die collegialiteit straalt af op het geleverde werk. “De eerlijke communicatie, grondige planning en zin voor structuur van Lybaert Catering onderscheiden hen van andere spelers in deze soms chaotische markt”, zegt Pascal. “Ze bestellen nooit last minute en zijn altijd correct. Het respect en de service die ze aan hun klanten geven, trekken ze door naar hun leveranciers.”

Patrik besluit: “We zijn niet getrouwd, maar wel trouw aan elkaar. We ­werken met één leverancier omdat we de samenwerking waarderen, maar ook omdat ze de meest duurzame op de markt zijn wat prijs-kwaliteitsverhouding betreft.”

Femat
www.femat.be
Lybaert Catering
www.patriklybaert.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels