PARTNER IN MOBILITEITSOPLOSSINGEN
Dominiek Scheerens
& Tom Detavernier
Garage Scheerens

PARTNER IN MOBILITEITSOPLOSSINGEN

Bedrijfsprofiel - Garage Scheerens

Garage Scheerens is de voorbije jaren uitgegroeid tot een echte partner in mobiliteitsoplossingen. Van verkoop tot leasing en verhuur, van personenwagen tot lichte vrachtwagen.

Met Tom Detavernier en Dominiek Scheerens staat de derde generatie aan het roer van dit Brugse familiebedrijf. Tom: “We zijn al 40 jaar Peugeot-dealer in de regio Groot-Brugge en dat is ook waarvoor mensen ons het beste kennen. In januari 2022 kwamen daar de merken Citroen en DS Automobiles bij, waardoor we ons aanbod naar zowel particuliere als professionele klanten een heel stuk hebben uitgebreid. Alle merken maken deel uit van dezelfde Stellantis groep, we hadden de expertise dus al in huis.”

Dominiek: “In ons bedrijf heerst een erg familiale sfeer. Onze 32 medewerkers zijn zeer geëngageerd en trouw, we kennen weinig verloop. Ondertussen staat onze zoon klaar om de fakkel over te nemen, dus de opvolging is gegarandeerd.”

Kost per maand

Tom: “Onze bedrijfsklant is vooral geïnteresseerd in de kost per maand. Met alle merken in onze portefeuille kunnen we hier een mooi antwoord op bieden. Bovendien zitten we op het vlak prijs-kwaliteit erg goed. Vier jaar geleden investeerden we in een tweedehandscentrum palend aan de bestaande garage, waar we op elk moment zo’n 100 jonge tweedehandswagens in stock hebben, over alle merken heen. We kunnen dus erg kort op de bal spelen.”

Dominiek: “Ons aanbod situeert zich voornamelijk in het middengamma. De premium merken zijn de voorbije jaren zeer duur geworden. We zien dan ook heel wat klanten naar ons komen, op zoek naar meer waar voor hun geld. En dat vinden ze bij ons, van kleine stadswagen tot ruime break of lichte vrachtwagen.”

Elektrificatie blijft belangrijk

Tom: “Eerder dit jaar was er een enorme druk op bedrijven om de overschakeling te maken naar een geëlektrificeerd wagenpark. Toch biedt een elektrische wagen op vandaag voor bedrijfsklanten nog steeds een fiscaal voordeel. De vraag blijft dus groot en we staan klaar voor onze klanten met gericht advies.”

Mobiliteitsoplossing op maat

Dominiek: “Onze fleetverantwoordelijken gaan samen met de klant op zoek naar de juiste mobiliteitsoplossing voor hun situatie. En dat kan een combinatie zijn van verschillende zaken, het begrip mobiliteit wordt ruimer: auto’s worden gedeeld, mensen combineren met een speedpedelec of elektrische fiets. Je moet niet langer per se eigenaar zijn van een wagen.”

Tom: “Naast de verkoop en de leasing van wagens bieden we ook verhuur aan, van korte tot langere termijn. Dat kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer een bedrijf iemand aanwerft voor een tijdelijke opdracht. We spelen in op de behoeften van de klant, zonder daarvoor meteen een auto te willen verkopen. We bieden oplossingen aan en gaan erg breed, zowel met onze producten als met onze diensten. En dat kan in de toekomst alleen nog breder worden.” 

Garage Scheerens
Pathoekeweg 17
8000 Brugge - België

info@garagescheerens.be
www.garagescheerens.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels