Partner voor kraanwerken en uitzonderlijk vervoer
Demunster Depannage en Machinetransport Simon Demunster

Partner voor kraanwerken en uitzonderlijk vervoer

Demunster Depannage en Machinetransport

Zoon Simon, de tweede generatie in het familiebedrijf Demunster, legt de focus op machinetransport en wil vooral de pijler uitzonderlijk vervoer en kraanwerken de komende jaren verder uitbouwen. Het bedrijf groeide uit tot een gevestigde waarde voor depannage van zware voertuigen en machines. Met de nieuwe slogan ‘Always on the move’ en een complete rebranding onderstreept Demunster zijn expertise vanop een al even nieuwe locatie.

Dertig jaar geleden nam Luc Demunster een garage over. De eerste twee jaar bleef hij gewoon garage houden. Daarna vulde hij die bestaande activiteit aan met een depannagedienst. Aanvankelijk was die op personenwagens gericht, maar al snel verschoof de focus naar het zwaardere segment. Demunster Depannage groeide uit tot een sterke speler in zuid-West-Vlaanderen. “Machinetransport en kraanwerken deden we toen ook al sporadisch, om het bestaande materiaal optimaal te benutten. Dat segment is quasi geëvolueerd tot twee aparte pijlers binnen onze activiteiten.”

Gespecialiseerd in zwaar vervoer

Een kleine schaarlift, heftruck of een grote machine van punt A naar punt B verplaatsen, hijsen van containers en op- en afvoer naar werven: dat is dagelijkse kost voor Demunster. “We verhuizen machines van alle afmetingen, vooral voor de bouwsector”, legt Simon Demunster uit. De zoon van Luc werkt sinds een jaar mee in het bedrijf. Simon heeft een duidelijke filosofie voor ogen. “Prioriteit nummer één is een snelle en onberispelijke service bieden. Prioriteit twee is het betaalbaar houden voor de klanten. Dankzij een optimale planning kunnen wij dit zeker garanderen.”

De uitdaging voor de toekomst

De concurrentie voorblijven is de grootste uitdaging voor de komende jaren. In maart staat de grote verhuis op de planning; we gaan naar een nieuwe site op bedrijventerrein De Pluim in Zwevegem. Met 12.000 vierkante meter is er ruimte om alle activiteiten te centraliseren, efficiënter te werken én mogelijkheden voor toekomstige groei. “We blijven investeren in de  nieuwste technologie. Dat is de enige manier om bij te blijven. Geen overbodige luxe trouwens”, aldus Simon. 

Het jonge wagenpark van Demunster telt twaalf trekker-opleggers, drie kraanwagens en twaalf depannagevoertuigen. “En we blijven ambitieus”, klinkt het. “Nu hebben we een tiental mensen in dienst. We zoeken steeds extra werkkrachten met de juiste kwalificaties en ingesteldheid. Want je infrastructuur en klantenportefeuille uitbreiden is één ding. Ook je team moet de groei kunnen volgen. Samen met onze onmisbare medewerkers gaan we volop voor de toekomst.”

Demunster Depannage en Machinetransport

Bedrijventerrein De Pluim - Pluim 23
8550 Zwevegem

T. 056 25 89 25

info@demunster.be
www.depannagedemunster.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels