Pionier voor de kantoormarkt
Anne De Coninck, Jochen Daneels Beddeleem

Pionier voor de kantoormarkt

Bedrijfsprofiel - Beddeleem

Kantoorbouw is door corona nog meer een specialisatie geworden. Bedrijfsleiders trachten hun personeel terug te lokken. In dat verhaal is Beddeleem, marktleider in systeemwanden én klasse 8 totaalafwerkingsbedrijf, de gedroomde partner die ook nog eens scoort op vlak van duurzaamheid. “We vervullen met ons circulair product al meer dan 20 jaar een pioniersrol”, vertelt CEO Jochen Daneels.

“Zowel private klanten als publieke instellingen stellen alsmaar hogere eisen aan de afwerking en inrichting van hun gebouwen en hechten steeds meer belang aan duurzaamheid en circulariteit. Voor ons is het dan ook belangrijk om steevast een stapje voor te blijven. Onze verplaatsbare systeemwanden worden geproduceerd volgens de internationale Cradle to Cradle Certified®- productienorm en passen in een brede duurzame aanpak. Met ons Beddeleem Circulairgamma gaan we nog verder en bereiden we ons voor op de toekomst van de bouwsector.”

Altijd een stapje voor

“Wij waren wereldwijd het eerste bedrijf dat de Silvercertificatie voor systeemwanden behaalde”, vervolgt Sustainability Officer Anne De Coninck. “Ook zijn we het eerste CO2 -neutrale Belgische bouwbedrijf. Al jarenlang maken we deel uit van de keten voor duurzaam houtgebruik via FSC- en PEFC-Chain Of Custody. In 2022 deden we voor de eerste maal, en succesvol, mee met het VOKA Charter voor Duurzaam Ondernemen. We zijn ook de enige producent van systeemwanden met een terugnameprogramma, Beddeleem Circulair. Het zijn enkele van de vruchten van onze voortdurende investeringspolitiek. Onze Cradle to Cradle®-productienorm is hét ultieme bewijs van ons duurzaam product. Maar ook op bedrijfsniveau blijven we evolueren op vlak van duurzaamheid. Onder meer door onze CO2 -reductieplannen en huidige elektrificatie van ons bedrijfswagenpark.”

Made in Belgium

Beddeleem neemt ook met zijn eigen productie een unieke marktpositie in. “In tegenstelling tot veel van onze concurrenten wordt ons product lokaal gemaakt”, verduidelijkt CEO Jochen Daneels. “We doen beroep op plaatselijke leveranciers, wat beter is naar CO2 -uitstoot. Onze systeemwanden zijn ‘Made in Belgium’, wat uitzonderlijk is als maakbedrijf.”

Plug & Play

“We organiseren onze productie zo verticaal mogelijk, wat resulteert in een efficiënte en kostenbesparende uitvoering. Naast de levering en plaatsing van onze eigen JB®-systeemwanden, plafonds, deuren en meubilair kunnen we met vaste partners instaan voor de verdere afwerking met schilderwerken, vloerbekleding, elektriciteits- en HVAC-werken… Onze project managers kunnen de coördinatie op zich nemen.”

“Het inrichten van kantoren is intussen een specialisme. Het verschil tussen een kantoor van nu en één van pakweg drie jaar geleden is immers groot. Om de tendensen op te volgen, blijven wij steeds innoveren. Een mooi voorbeeld hiervan is onze box-in-box JB QBE op basis van plug & play, waarbij elektriciteit en ventilatie ingewerkt zitten en we dus niet moeten raken aan de bestaande technieken, wat zeker voor onze private klanten een troef is.”

Beddeleem
Venecoweg 14A
9810 Nazareth - België
T. 09 221 89 21

info@beddeleem.be
www.beddeleem.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels