PLAATBEWERKING DOOR HYPERMODERNE MACHINES
Bart Coudijser PPCI

PLAATBEWERKING DOOR HYPERMODERNE MACHINES

Bedrijfsprofiel - PPCI

PPCI is specialist in plaatbewerking. Sinds de oprichting in 1998 en de overname in 2016 bleef het bedrijf uit Zwevezele verder groeien. Door sterke partnerships met klanten en het afleveren van kwalitatief seriewerk onderscheiden ze zich op de markt. Zo zijn ze vandaag een van de grootste spelers in ons land op het vlak van high-end plaatbewerking.

Vandaag is PPCI een modern productiebedrijf gevestigd op een site van 6.000 vierkante meter met een recent machinepark. “In 2017 deden we grote investeringen, zowel in onze technologie als in onze mensen”, zegt bestuurder Bart Coudijser. “We hebben nu een volledig geautomatiseerde productie, gekoppeld aan een automatisch plaatmagazijn dat communiceert met ons stockbeheer en ons ERP-systeem.”

High-end afwerking

De eerste stap in de productie is het laseren en ponsen van stukken uit vlakke metalen platen. Dat kan gaan om aluminium, inox, messing, koper of staal. Daar wordt gewerkt in een drieploegensysteem van maandag tot vrijdag. Vervolgens worden de metalen stukken geplooid of afgekant op een van de zes LVD-plooibanken. “We kiezen bewust voor een Vlaamse leverancier”, licht Bart toe. “Na het afkanten wordt het metalen onderdeel afgewerkt door draad in te tappen, inserts te persen, manueel of met robots delen in te lassen, … Zo komen we tot een semi-afgewerkt product en we kunnen ook zelf instaan voor het poedercoaten.”

PPCI werkt in onderaanneming voor klanten in uiteenlopende sectoren. “We gaan aan de slag voor de automobiel- en luchtvaartsector, maar ook voor machinebouwers, verlichtingsfabrikanten en meubelproducenten. Daarnaast zijn we actief in de bouw met de productie van zeer specifieke stukken. We zetten een ontwerp altijd mee op punt en werken af van a tot z.”

Stipte levertermijnen

Het bedrijf kon groeien door de sterke expertise die ze opbouwden in de design- en verlichtingswereld. Het dunne en precieze werk dat daarvoor nodig is, resulteerde in de high-end afwerkingen en onderdelen waarvoor PPCI bekend staat. “We hebben een eigen kwaliteitsdienst, waardoor elke stap in de productie gecontroleerd wordt. Al waarderen onze klanten zeker ook onze betrouwbaarheid en ons grote respect voor de afgesproken levertermijnen. Alles wordt afgeleverd volgens het just in time-principe.”

Dat kan PPCI enkel door een geoptimaliseerde en efficiënte werking. Van de veertigtal medewerkers zijn er zeven bedienden en de anderen zijn productiemedewerkers. “Zij functioneren in zelfsturende teams en werken zelfstandig via taaklijsten die aangeduid staan op een computer. Het zijn echte vakmannen. Dat maakt dat PPCI een hoge productiviteit neerzet.”

PPCI
Hille-Zuid 10
8750 Zwevezele - België

T. 051 65 88 83

info@ppci.be
www.ppci.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels