POSITIEF GROEIEN ALS WERKNEMER EN BEDRIJF
Annick Defoort Astrana

POSITIEF GROEIEN ALS WERKNEMER EN BEDRIJF

Bedrijfsprofiel - Astrana

Ondergaat uw bedrijf een transitie? Wil u bepaalde medewerkers meer veerkracht geven of hen klaarstomen voor het leiderschap? Of het nu gaat om opleidingen, individuele coaching of begeleiding in team, Astrana werkt steeds vanuit verbinding in een positieve context en biedt een brede waaier aan begeleidingstrajecten op maat.

Op zo’n vijftien jaar tijd evolueerde Annick Defoort van software engineer tot leidinggevende. In 2009 richtte ze Astrana op met als doel mensen en organisaties te begeleiden vanuit een positief onderbouwde aanpak. Vandaag staat ze werknemers en bedrijven bij met opleidingstrajecten en individuele coaching of in team. Daarnaast treedt ze op als co-leidinggevende in ondernemingen, waarbij ze het menselijke aspect van het leiderschap voor haar rekening neemt.

“Doorheen een individuele loopbaan of tijdens de groei van een onderneming, doen zich uitdagende periodes voor. Bijvoorbeeld, tijdens een reorganisatie of wanneer een werknemer terug aan de slag gaat na een burn-out. Ik geloof dat elke werknemer de beste versie van zichzelf kan zijn, mits de juiste ondersteuning. Hetzelfde geldt voor organisaties”, vertelt Annick. “Ik werk vanuit verbinding en creëer een veilige context, waar mensen onvoorwaardelijk zichzelf kunnen zijn.”

Bedrijfscultuur doorgronden

Astrana is actief in diverse sectoren over West- en OostVlaanderen, en geeft sessies in het Nederlands, Engels of Frans. Annick: “Vanuit mijn technische achtergrond ben ik goed vertrouwd met de manier van werken, processen en structuur in een ingenieursomgeving. Daarnaast bouwde ik de laatste jaren een affiniteit met de zorgsector uit. Ongeacht de opdracht doorgrond ik sowieso eerst de bedrijfscontext, intern en extern, en wil ik voeling krijgen met de bedrijfscultuur.”

Verbindende factor in organisatie

De opleidingstrajecten variëren van leiderschaps- tot veerkrachttraining en worden volledig op maat van de klant vormgegeven. “Zo werkten we voor een voedingsbedrijf een traject uit voor de ploegchefs. Over een periode van een jaar worden ze tijdens een maandelijkse sessie geschoold in het leiderschap.”

Coaching verloopt individueel of binnen een team. De invulling hangt af van de situatie en behandelt verschillende topics, zoals loopbaanbegeleiding, perfectionisme, stressresistentie of ondersteuning van C-level. Even goed gaat zo’n begeleiding over het creëren van meer verbinding tussen verschillende niveaus en teams. “Ik hou altijd het einddoel goed voor ogen. Wat wil de werknemer of onderneming bereiken en zetten we stappen in de juiste richting? Een coaching of opleiding is pas zinvol als mensen ervoor openstaan, want verandering komt niet top-down, maar van onderuit.”

Astrana
Harelbeke - België
M. 0479 479 335

info@astrana.be
www.astrana.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels