PRIMUS IN PLATTE DAKEN
Thijs Seys EPDM Solutions

PRIMUS IN PLATTE DAKEN

Bedrijfsprofiel - EPDM Solutions

“Wie aan zwembaden of industriebouw denkt, denkt automatisch aan Willy Naessens. Wij willen hetzelfde effect hebben in de bouwsector als het om platte daken gaat. In eerste instantie in West- en Oost-Vlaanderen, maar op termijn in heel België.” Aan het woord is Thijs Seys, ambitieuze bestuurder van EPDM Solutions uit Izegem. En ook de toekomstplannen zijn groots.

In 2015 ontstaat EPDM Solutions vanuit Saniroof, een familiebedrijf dat sanitair en dakwerken doet. Tom Bogaert – de dakwerker van de drie broers – start zijn eigen vennootschap en legt de focus expliciet op platte daken. Ondertussen is het bestuur van de groeiende onderneming in handen van Thijs Seys en Mathias Van den Berghe. “Tom richt zich ten volle op zijn andere onderneming in modulaire woningen. Als grote aandeelhouder blijft hij wel verbonden met EPDM Solutions”, zegt Thijs.

Snelle groei

In handen van Thijs en Mathias kende het bedrijf sinds 2020 een sterke evolutie. In drie jaar tijd groeide het actieve team – deels vaste onderaannemers, deels mensen op de payroll – van 25 naar 75 personen. De omzet volgde die exponentiële curve en ging in dezelfde periode van drie naar ongeveer tien miljoen. Tegen 2024 moet het team verder gegroeid zijn naar 100 medewerkers en binnen een vijftal jaar naar 150. Thijs: “Ja, we stellen ambitieuze doelen, maar voorlopig slagen we er telkens in die te behalen. En zo kunnen we steeds grotere en uitdagendere werken binnenhalen en uitvoeren.”

Ook voor grote industriële projecten

De sterke groei van het team gaf EPDM Solutions de afgelopen jaren steeds meer slagkracht. Een ideale evolutie om ook op de daken van grote industriegebouwen EPDM te kunnen leggen. “We doen nog steeds vooral particuliere renovaties, maar ons aandeel b2b stijgt, met de sterkste groei in het industriële luik”, licht Thijs toe. “Vroeger was roofing of pvc de standaardkeuze voor deze grote gebouwen. Tegenwoordig zien steeds meer professionelen de meerwaarde van EPDM. Roofing moet je na 10 of 15 jaar vervangen, een EPDM-dak blijft gewoonlijk zo’n 50 jaar in topconditie.”

EPDM Solutions bouwt duidelijk aan de toekomst, ook letterlijk. De plannen voor een nieuwbouw in Rumbeke (Roeselare) zijn klaar. De bouw start binnenkort en de bedoeling is om het gebouw eind 2024 te betrekken. Naast een professionele uitstraling en meer visibiliteit, staat ook employer branding hoog op de checklist voor het gebouw. “We voorzien onder meer een breakroom met een biljart of tafelvoetbal. De verbinding tussen onze dakwerkers en de mensen in de burelen is echt belangrijk. Het maakt dat we als grote speler het familiale karakter bewaren en dat iedereen hier graag hard werkt.”

EPDM Solutions
Lodewijk de Raetlaan 39/bus 2
8870 Izegem - België

T. 051 67 01 59

info@epdm-solutions.be
www.epdm-solutions.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels