RESTAURATIE MET EERBIED VOOR AUTHENTICITEIT
Luc Swerts Marreyt

RESTAURATIE MET EERBIED VOOR AUTHENTICITEIT

Bedrijfsprofiel - Marreyt

Vergis je niet: Marreyt is geen klassieke handelaar in classic cars. Voor de magie moeten we niet in de toonzaal zijn, maar in de werkplaats. Met een team van tien werpt Marreyt zich op als een breed gerespecteerd restauratie-atelier. Aan het woord is Luc Swerts, het mechanische hart van Marreyt.

Het is Bernard Marreyt die in 1988 de grondslag legt voor het classic car concept. Zijn eindeloze passie en fascinatie voor en kennis over de oldtimerwereld, brengt hem al snel in contact met Luc Swerts, een meester in restauratie en herstellingen. Ze worden vennoten en maken van Marreyt een succesverhaal dat niet alleen in eigen land maar tot ver daarbuiten een referentiepunt in de oldtimerwereld is. Bernard Marreyt zette een paar jaar geleden een stap terug om van zijn pensioen te genieten maar Luc Swerts lijkt nog lang niet klaar met Marreyt: “Bernard was de ‘godfather’ en na één jaar waren we al vennoten. Het bedrijf moest mede geleid worden door een techneut, want oldtimers verkopen, onderhouden en restaureren is een technische aangelegenheid. Nu Bernard van zijn pensioen geniet, zie ik het als mijn taak om nieuwe hoofdstukken aan dit succesverhaal toe te voegen. Hier liggen nog kansen en veel werk in het verschiet.”

Zorgeloos de weg op

Luc benadrukt dat Marreyt veel meer is dan een klassieke handelaar in classic cars. De showroom in Aalst mag dan indrukwekkend ogen, waar het bij Marreyt écht om draait, is het vakmanschap in het restauratie-atelier. “Wat wij betrachten, is dat de eigenaar zonder zorgen en pannes van zijn investering kan genieten. Wij ontzorgen onze klanten en het is om die goede service dat we bekend staan.”

Is er nog potentieel? Luc: “Heel zeker. Een paar jaar terug zijn we in Knokke gestart met een ‘Experience Room’ op het Driehoeksplein, de perfecte locatie zo blijkt. We krijgen daar nogal wat mensen over de vloer die aan ons klantenprofiel beantwoorden maar ons nog niet kennen. Elke maand passen we ons thema aan zodat we toevallige passanten en geïnteresseerden kunnen blijven prikkelen met topwagens en klassiekers. De Experience Room is ons visitekaartje!”

Terug naar het atelier

Luc heeft ook persoonlijk nog ambities binnen Marreyt. Hij droomt ervan om het operationele meer en meer te kunnen overdragen aan de jongere medewerkers binnen het bedrijf waardoor hij zich – opnieuw – meer op zijn allergrootste passie kan storten. “Weer zelf aan de slag gaan in het atelier, dat zou mooi zijn. De dagelijkse beslommeringen overlaten aan anderen terwijl ik samen met het team auto’s restaureer. Nog eens een Bugatti of Invicta onder handen nemen of een Engelse racewagen. Weet je, niet alle klanten kopen bij ons maar kloppen wel bij ons aan als ze elders een oldtimer hebben gekocht. Ze kunnen er blind op vertrouwen dat hun investering – het merk maakt niet uit – bij Marreyt in goede handen is. Ze kopen ‘m in eender welke staat want ‘de Luc’, die brengt dat wel in orde”, besluit Luc met een lach.

Marreyt
Dumortierlaan 116
8300 Knokke

T. 053 63 12 33

info@marreyt.com
www.marreyt.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels