’s Werelds <br>grootste <br>Kärcher-verdeler
Patrick Vlaminck
& Ludo Van Mol
Kärcher Center Van Mol

’s Werelds
grootste
Kärcher-verdeler

Kärcher Center Van Mol

Een topmerk, service en klantgericht werken: op de manier is Kärcher Van Mol in Elversele uitgegroeid tot het grootste verdeelcentrum ter wereld van het befaamde Duitse merk van reinigingstoestellen. Bij Kärcher Van Mol, dat in 2020 zijn veertigste verjaardag viert, draait alles om oplossingen op maat voor elke sector.

Kärcher Van Mol is verdeler voor Oost- en West-Vlaanderen van het ambitieuze Duitse familiebedrijf (niet-beursgenoteerd) Kärcher dat een omzet realiseert van 3,2 miljard euro met 13.200 werknemers. Momenteel zijn er circa 700 Kärcher centra; het streefcijfer is 1.000 centra. 

“In 1980 startte ik mijn onderneming in Doel, tien jaar later openden wij de huidige vestiging in Elversele”, vertelt zaakvoerder Ludo Van Mol. “Het assortiment van Kärcher groeide snel en wij zijn mee op de trein gestapt. In 2014 namen we de West-Vlaamse afdeling van Kärcher in Diksmuide over en investeerden er in een nieuwbouw. Drie jaar geleden openden wij nog een filiaal in Oudenaarde. Op die manier dekken wij de provincies Oost- en West-Vlaanderen volledig af.” Kärcher Center Van Mol kan een beroep doen op 48 gemotiveerde medewerkers en groeit jaarlijks nog steeds met 15 à 20%. Klanten zijn onder meer Colruyt, baggerbedrijf Jan De Nul, DEME en Arcelor Mittal.

Wisselstukken

 Op welke manier maakt Kärcher Center Van Mol het verschil? Ludo Van Mol: “Service zit in ons DNA. Wie bij ons een toestel aankoopt, krijgt een zeer professionele uitleg en advies. Wij maken alle installaties op maat. Voorts hebben we een zeer grote stock zodat iedereen binnen de 24 uur geholpen wordt. In onze magazijnen liggen heel veel wisselstukken, zelfs onderdelen van toestellen die 35 jaar oud zijn. We beschikken daarnaast over 14 service bestelwagens die voortdurend op pad zijn om klanten te ondersteunen.”

Karcher

Van stoomreinigers tot portaalwasinstallaties

Bij Kärcher Van Mol zijn zowel particulieren (15% van de omzet) als professionele gebruikers van harte welkom. “Onze professionele doelgroep is zeer uiteenlopend: van retail tot openbare diensten, facilitaire diensten, industrie, kantoren, healthcare, automotive, transport, enz. Bedrijven vragen om complete oplossingen op maat. Daarom analyseren wij continu de behoeften van onze klanten om ze nog beter te begrijpen en tendensen vroegtijdig te herkennen.” 

Het assortiment van Kärcher breidt jaar na jaar uit met innovatieve en efficiënte brancheoplossingen zoals hogedrukreinigers, veegwagens, schrob- en zuigmachines, stoomreinigers, stofzuigers tot industriezuigers en droogijsstraalapparaten. Ook voor het verwijderen van onkruid en graffiti heeft Kärcher de perfecte oplossingen in huis. Sinds enkele jaren worden eveneens portaalwasinstallaties aangeboden voor de verzorging van verschillende voertuigtypen.

“Ons verhaal is nog lang niet uitgeschreven”, aldus Ludo Van Mol. “Via internet kan je zowat alles online bestellen, maar op het vlak van service biedt het internet geen enkele meerwaarde. Daarom kiezen steeds meer klanten voor onze aanpak. Als u voor bedrijfszekerheid opteert, dan kan u niet om Kärcher Van Mol heen.”

Kärcher Center Van Mol 

Nieuwe Steenweg 109
9140 Elversele

T. 052 46 04 07
F. 052 46 03 21

Ind. De Bruwaan 67 F
9700 Oudenaarde

T. 055 30 90 43

Leerlooierijstraat 3
8600 Diksmuide

T. 051 55 50 56
F. 051 55 51 38

info@karchervanmol.be
www.karchervanmol.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels