Smaakvolle traiteur aan huis
Koen Ostyn 't Klein Fornuis

Smaakvolle traiteur aan huis

’t Klein Fornuis

De Frans-Belgische keuken met wereldse invloeden. Zo zou je de stijl van traiteurzaak ’t Klein Fornuis in Kortrijk kunnen omschrijven. Die boeiende combinatie van stijlen vloeit voort uit uiteenlopende restaurantjobs die zaakvoerder Koen Ostyn als freelancekok had.

Van eenvoudige broodjeslunch tot volledig menu op sterrenniveau of een feestmaaltijd voor enkele honderden personen. Dat de mogelijkheden bij ’t Klein Fornuis uitgebreid zijn, is het minste wat je kan zeggen. Of het een kleine private dining of een groot bedrijfsfeest betreft: alles is huisbereid, met kwalitatieve en verse producten als basis.

Uitgebreid
smaakpalet

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als twintiger begon Koen Ostyn in het weekend als keukenhulp bij zijn oom. Uit interesse en uit goesting. Enkele maanden later startte hij een opleiding tot restauranthouder in avondschool. Daarna ging hij als freelancekok aan de slag bij traiteurs en restaurants.

“In die periode werkte ik in veel verschillende keukens”, vertelt Koen. “Dat vormde een waardevolle basis voor een eigen zaak.” Die kwam er in 2013, toen Koen samen met zijn echtgenote ’t Klein Fornuis opstartte. Aanvankelijk kwam er een traiteurwinkel bij. Vandaag ligt de focus weer honderd procent op catering.

Maatwerk
met een plus

Koen verenigt de uiteenlopende werkervaringen uit zijn beginjaren tot een unieke kookstijl. De basis is Frans-Belgisch, maar je proeft evengoed de wereldkeuken in zijn gerechten. Hij vertrekt van bestaande ideeën van de klant of werkt zelf een voorstel uit vanaf nul. Ook drank, bediening en zelfs aankleding van de locatie kan ’t Klein Fornuis voor zijn rekening nemen.
Vaste formules zijn er niet bij ’t Klein Fornuis. Een bewuste keuze. “We werken altijd op maat van de klant. Net daarom heb ik het eerste overleg liefst ter plaatse. Zo krijg ik, naast de wensen van de klant, meteen wat inzicht in de ruimte, de voorzieningen en extra noden. Denk maar aan voldoende elektriciteit, want enkel zo kunnen we een feest of evenement tot in de puntjes verzorgen.”

Vaste of
mobiele keuken

Een modern bedrijfsgebouw of een open veld: ’t Klein Fornuis brengt smaken overal tot leven. Is er geen keuken voor handen, dan bouwen ze er zelf één. En binnenkort breng je je feest ook naar de Klein Fornuis-keuken in plaats van omgekeerd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een zaaltje voor privé- en bedrijfsevents. “Met ruimte voor zestien zittende of een dertigtal staande gasten. Een ideale oplossing voor bijvoorbeeld vertrouwelijke vergaderingen”, geeft Koen Ostyn nog mee.

’t Klein Fornuis
Rodenburgplein 27
8510 Kortrijk
0478 77 84 16
info@kleinfornuis.be
www.kleinfornuis.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels