Spanplafonds en -wanden vol mogelijkheden
Francis De Nolf MonaVisa

Spanplafonds en -wanden vol mogelijkheden

Profiel - MonaVisa

Een aangename akoestiek staat steeds hoger op de agenda in werk- en woonomgevingen. Om daaraan tegemoet te komen, zijn spanplafonds een goede optie. MonaVisa staat voor zoveel meer dan enkel akoestische spanplafonds. Hun hoogwaardige plafonds en wanden zijn een ideale basis om technieken onzichtbaar weg te werken. Door geavanceerde printtechnologie voegt het bedrijf er, indien gewenst, nog een extra designwaarde aan toe.

In 2004 al pionierde MonaVisa met zijn koud geplaatste polyester spanplafonds en wandafwerkingen. Francis De Nolf, CEO van MonaVisa in Roeselare, verklaart het succes van hun merk. “We slagen erin een architecturaal concept neer te zetten dat niet inboet op design en tegelijk alle comfort en moderne technieken naadloos integreert. Denk aan verlichting, akoestiek, klimatisatie, geluid,… en dat alles op de amper zes centimeter tussen het beton en de polyester afwerkingslaag. Bovendien is alles duurzaam opgebouwd, met de nodige labels en certificaten, en brandveilig.”

Een MonaVisa-wand of -plafond combineert ruwbouw en afwerking. Het wordt meteen onder het betongewelf geplaatst. Na uitvoering zijn geen gyproc, pleisterwerken, behang of schilderwerken meer nodig.

Van hip, met klasse tot helemaal zen

Naast een eigen team van een twintigtal monteurs heeft MonaVisa onder meer zijn eigen grafisch ontwerper in huis. “Samen denken we graag mee met de klant in functie van de sfeer. Onze oplossing en hoogwaardige afwerking biedt mogelijkheden voor elk concept. Van een klassieke look met een egale kleur of een extra strakke afwerking tot rustgevende natuurprints voor een zen-effect. En dat is nog maar een kleine greep uit de brede waaier aan opties”, benadrukt De Nolf.

Die veelzijdigheid maakt het portfolio aan afgewerkte realisaties ook zo divers. MonaVisa is aanwezig in ziekenhuizen, rusthuizen, scholen, artsenpraktijken, advocatenkantoren, bedrijven, privéwoningen, warenhuizen, kledingwinkels, vergader- of seminarieruimtes,… Een van de realisaties waar MonaVisa enorm trots op is, is evenwel hun werk voor Renson Outdoor in De Prijkels. Daar plaatsten ze een wereldprimeur met een akoestische spanplafond vol technieken van maar liefst 90 meter lang en 5 meter breed. Ernaast is een tweede deel uitgewerkt op 4 meter breedte. Een uitdagend maar fijn project, herinnert Francis De Nolf zich: “We moesten de producent overtuigen, want normaal worden de polyesterrollen tot maximaal 50 meter lengte gemaakt. Gelukkig denken onze partners graag mee. De rol van 450 kilo afrollen en simultaan inspatelen was ook een huzarenstuk. Onze ervaring maakte hier ongetwijfeld het verschil.”

MonaVisa
Oostnieuwkersesteenweg 3
8800 Roeselare
T. 051 74 77 54
info@monavisa.be
www.monavisa.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels