STEIGERBOUW VAN HOOG NIVEAU
Xavier Maes Steigerbouw

STEIGERBOUW VAN HOOG NIVEAU

Bedrijfsprofiel - Steigerbouw

Veiligheid, kwaliteit en flexibiliteit: daarmee maakt Steigerbouw elke dag opnieuw het verschil voor bouwprofessionals.

In 2020 besloot Xavier Maes de krachten te bundelen met Christophe Wimme, oprichter van Steigerbouw en op dat moment 16 jaar bezig met het succesvol uitbouwen van de zaak. Samen deden ze het bedrijf verder groeien. De hoeveelheid materiaal in het magazijn verdubbelde en ondertussen telt Steigerbouw 10 medewerkers die wekelijks tot 30 stellingen monteren of demonteren.

Xavier Maes: “Steigerbouw is actief in gans West-Vlaanderen en een groot stuk van OostVlaanderen. We staan vooral erg sterk in Brugge en aan de kust, van Knokke tot De Panne. Onze klanten zijn bouwprofessionals, van metsers, dakwerkers en schilders tot plaatsers van zonnepanelen, enz. Kortom, aannemers die op zoek zijn naar een betrouwbare en flexibele partner voor werken op hoogte. Terwijl velen onder hen vroeger zelf hun stelling plaatsten, hebben ze daar nu het personeel en de tijd niet meer voor. Wij hebben het materiaal en komen alles monteren en demonteren, zowel voor grote als kleinere projecten.”

Van alle steigers thuis

Gevelsteigers, dak- en schoorsteensteigers, trappentorens en zelfs drijvende steigers: Steigerbouw biedt het allemaal. Xavier Maes: “Onze projecten zijn erg uiteenlopend: een gevelsteiger met dakrandbeveiliging voor het plaatsen van zonnepanelen of dakwerken, van een paar dagen tot meerdere maanden, het kan allemaal. Ook complexe werken zijn ons niet vreemd. In het centrum van Brugge worden we vaak ingeschakeld voor het plaatsen van detailsteigers op moeilijk bereikbare plaatsen. Voor werven aan het water, zeer frequent in Brugge en de ruime regio van Gent, plaatsen we steigers op drijvende pontons. Er zijn weinig stellingbouwers die dat aanbieden, het is een vak op zich. De vraag is dan ook groot. We hebben een uitgebreide voorraad materiaal, maar in de drukke periodes blijft het toch plannen.”

Kwaliteit en efficiëntie

Xavier Maes: “We merken dat er in onze sector vaak beslist wordt op basis van prijs. Toch willen we ons op de markt onderscheiden in de kwaliteit die we leveren, zowel van het materiaal dat we gebruiken als onze manier van bouwen. Het gaat om veel meer dan wat onderdelen in elkaar schuiven. We zorgen ervoor dat alles vlot bereikbaar is voor de aannemer en dat die zijn werk in alle veiligheid kan uitvoeren.”

Ook bij de dienstverlening van Steigerbouw is het efficiëntie troef. Aannemers kunnen online een aanvraag indienen met daarin alle informatie die nodig is om een correcte offerte op te maken. Xavier Maes: “Het monteren van stellingen is maatwerk en elk project is anders. Daarom zorgen we altijd voor een offerte op maat. Na goedkeuring van de offerte komen we ter plaatse opmeten en wordt het werk ingepland.”

Veiligheid boven

Xavier Maes: “Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar veiligheid is voor ons een absolute prioriteit. De klant geef ons het vertrouwen om te zorgen voor een veilige werf en we nemen onze verantwoordelijkheid. Niet alleen om in orde te zijn wanneer er controle is, maar ook voor de mensen zelf. De wetgeving en veiligheidsnormen worden steeds strenger, de tijd waarin een aannemer zijn werk deed vanop een ladder is definitief voorbij. Onze stellingen beantwoorden aan de strengste normen, we nemen veiligheid erg serieus.”

Samen zoeken naar oplossingen

Wat de business zo boeiend maakt? Xavier Maes: “We doen meer dan enkel een stelling plaatsen. We bieden oplossingen, zodat de aannemer zich kan concentreren op zijn vak en zijn werk kan doen op een vlotte en veilige manier. We hebben dan ook zeer veel terugkerende klanten, met wie we al jaren samenwerken. Bouwprofessionals kiezen voor ons omdat ze weten dat ze op ons kunnen rekenen. Een werf die vertraging oploopt, een planning die last-minute aangepast moet worden, een dringende opdracht die ertussen komt … Dan is het belangrijk om flexibel te zijn en het hoofd koel te houden. Uiteindelijk trekken we allemaal aan hetzelfde zeil en willen we dat de eindklant tevreden is. Daar doen we het voor.”

Steigerbouw
Monnikenwerve 187
8000 Brugge - België

www.steigerbouw.be

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels