Stijlvolle nieuwbouw voor BuSo De Regenboog Lier
Andre Dillen Dillen Bouwteam

Stijlvolle nieuwbouw voor BuSo De Regenboog Lier

GEMAACKT - Dillen Bouwteam

Buso De Regenboog in Lier barstte de afgelopen jaren uit haar voegen. Om de talrijke modulaire containers met tijdelijke klassen te vervangen kwam er naast het bestaand gebouw een nieuwbouw van 1.400 m 2 met drie bouwlagen. Het werd een sterk staaltje bouwwerk van Dillen Bouwteam, de specialist in nieuwbouw, renovatie en interieurbouw uit Balen.

We hebben het hele project uitgevoerd: van het afvoeren van de modulaire containers, de grond- en funderingswerken, de ruwbouwwerken tot de afwerking en omgevingsaanleg,” legt Ive Vranckx, architect technisch directeur bij Dillen Bouwteam uit. “Voor de tech - nieken en de speciale inrichting is er samengewerkt met een aantal nevenaannemers.”

Pilootaannemer

“Bij deze openbare aanbesteding waren we aangesteld als pilootaannemer. We moesten dus ook de nevenaannemers coördineren. Dat ging niet alleen over wanneer iemand aan bod moest komen, maar bijvoorbeeld ook wie als eerste zijn technieken in het plafond kon installeren. Vooral in de afwerkingsfase vergde dat de nodige plan - ning in nauwe samenwerking met alle betrokkenen.”

Omwille van de beperkte draagkracht van de ondergrond werd de nieuwe vleugel volledig gebouwd op een paalfundering. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen. Het gelijkvloers is vrij industrieel opgevat met onder meer zichtbetonblokken en een industriële vloer in polybeton. Het gaat om praktijklokalen voor metsers en schilders waar men bijvoorbeeld proefmuurtjes moet kunnen bouwen. De twee bovenste verdiepingen zijn dan weer eerder traditioneel afgewerkt met gipspleister, verlaagde plafonds,... Op de eerste verdieping bevinden zich een viertal industriële keukens, op de bovenste verdieping zijn klaslokalen voorzien.

Ook meubilair

“De tweede verdieping is slechts voor de helft bebouwd,” legt Ive Vranckx uit. “De rest is een activiteitenzone boven op het platte dak van verdieping 1. Hier diende naar beveiliging toe een omheing voor spelende kinderen voorzien te worden en uiteraard een waterdichte ondergrond. Dat vroeg de nodige afstemming en technische knowhow in de uitvoeringsfase. Met Dillen Bouwteam hebben we ook de aanbesteding binnengehaald voor het vast meubilair. Samen met de architect heeft onze eigen interieurafdeling gezorgd voor een warm en huiselijke karakter. Zo zijn er houten blokkozijndeuren in gestoomde beuk geplaatst en is er gespeeld met kleurschakeringen. Elke klas kreeg een eigen herkenbare sfeer. Dat levert een uiterst geslaagd geheel op.”

Info Als specialist in nieuwbouw, renovatie en interieurbouw heeft Dillen Bouwteam sinds 1960 een sterke evolutie doorgemaakt. De hoofdactiviteit bestaat vandaag uit totaalrenovaties, waar het bedrijf de volledige coördinatie op zich neemt.

Dillen Bouwteam
Puttestraat 15
B-2490 Balen - Belgiä

T. 014 81 26 78

info@dillen.be
www.dillen.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels