SUCCESVERHAAL IN BUITENSCHRIJNWERK EN ZONWERING
Kurt Schaubroeck Schaubroeck Ruiselede BV

SUCCESVERHAAL IN BUITENSCHRIJNWERK EN ZONWERING

Bedrijfsprofiel - Schaubroeck Ruiselede

Sinds zijn afstuderen als industrieel ingenieur in 1993 is Kurt Schaubroeck actief in de sector van buitenschrijnwerk en zonweringen. Na twintig jaar als werknemer bij Winsol waagde hij de sprong naar het zelfstandig milieu met de overname van Firma Georges Dewispelaere in Ruddervoorde. Sinds hun verhuis kan u in Ruiselede terecht voor ramen en deuren, rolluiken, maar ook poorten, zonwering en terrasoverkappingen behoren vandaag tot hun gamma.

Kurt Schaubroeck kwam dertig jaar geleden als ingenieur terecht bij Aluco, dat enkele jaren later overgenomen werd door het gekende Winsol. Daar leerde hij het volledige productgamma van de specialist in zonwering, rolluiken, poorten en pvc-ramen van dichtbij kennen. De productie van aluminium ramen werd destijds bijkomend uitgebreid binnen de Winsol-groep. Toen een belangrijke dealer van Winsol ermee besloot te stoppen maar geen overnemer had, sprong Kurt op de boot. De zaak droeg tijdelijk de naam DewispelaereSchaubroeck en werd verder gezet met de ervaren plaatsers die er al aan de slag waren. Ook de titel van Premium Partner van Winsol werd behouden.

Beweging naar buiten

“We helpen klanten vooral bij renovaties van hun schrijnwerk. In oudere woningen vernieuwen we ramen, deuren, poorten en rolluiken. Ook de volledige binnenafwerking van het schrijnwerk behoort tot onze activiteiten. Alles wat in een woning open of dicht kan pakken wij aan”, lacht Kurt. “In de zomer zijn zonweringsluifels, screens en terrasoverkappingen populair. Dit laatste is een interessante trend sinds de pandemie. Klanten hebben hun tuin ontdekt en nieuwe types overkapping zoals de Pergola So! en Pergola Cocoon zijn erg in trek.”

Naast de focus op het buitenleven ziet Kurt vooral veranderingen in de gebruikte materialen voor ramen en deuren. “Vandaag gebruiken we meer en meer driedubbel hoogrendementsglas. Dat is uitdagender in plaatsing door het grotere gewicht. Ook evolueren de raamkaders naar beter isolerende types en worden daardoor nog eens zwaarder. Onze installateurs volgen opleidingen bij de leveranciers om de nieuwste producten steeds kundig te installeren en af te regelen. We voorzien ook betere hulpmiddelen, zoals een spinkraan, voor onze plaatsers zodat de installatie vlotter verloopt.”

Groei in Ruiselede

In 2019 ruilde Kurt de landelijke locatie in Ruddervoorde in voor een plek op een nieuw industrieterrein in Ruiselede. Vlak aan de N37 bouwden ze een showroom met karakter die een belangrijke schaalvergroting en meer visibiliteit betekende voor de zaak. De naam werd definitief gewijzigd naar Schaubroeck Ruiselede BV. Vandaag kunnen particulieren en aannemers uit Ruddervoorde, Oostkamp, Torhout, Ruiselede, Tielt, Pittem en Lichtervelde bij hen terecht. De nabijheid van de E40 betekent dat ze klanten aanspreken van Gent tot aan de kust.

Kurt: “We zitten hier nu vier jaar en we blijven groeien. Vandaag zijn er vijf eigen plaatsers in dienst en ik zie hen als onze ambassadeurs. Ik coördineer onze bezigheden en run, samen met mijn vrouw en een collega, de showroom en het administratieve gedeelte, maar mijn installateurs voeren alles tot in de puntjes uit op de verschillende werven. Zijn er problemen, dan lossen zij die ook op. Door hen floreert de zaak en genieten we een goede naamsbekendheid. Mondaan-mondreclame vind ik dan ook de beste investering.” 

Schaubroeck Ruiselede BV
Eekhoutstraat 41
8755 Ruiselede - België
T. 051 81 71 81

schaubroeck-ruiselede@telenet.be
www.schaubroeck-ruiselede.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels