THUISKOMEN IN EEN ANDER LAND
Liselotte Rombaut Axintor Interim

THUISKOMEN IN EEN ANDER LAND

Bedrijfsprofiel - Axintor Interim

Onder het motto ‘Grenzeloos rekruteren’ stelt Axintor Interim buitenlandse uitzendkrachten tewerk in België. Vanaf de aankomst tot op de job begeleidt het interimkantoor de werkkrachten om hen een succesvolle uitzendperiode te garanderen. Bestuurder Liselotte Rombaut vertelt over de rol van Axintor Interim in dat traject.

Met teams over heel WestVlaanderen gaan de medewerkers van Axintor Interim op zoek naar buitenlandse werknemers voor hun klanten. “Veel bedrijven vinden geen Belgische arbeidskrachten meer”, weet Liselotte. “Daarom kijken wij over de grens en focussen wij sinds onze opstart in 2009 op buitenlandse rekrutering. Vooral burgers uit Roemenië, Polen, Spanje en Portugal komen bij ons terecht.”

Voor allerlei beroepen

De sectoren waarin de uitzendkrachten belanden, variëren naargelang de periode. “We stellen dan ook technische profielen tewerk in tal van sectoren, zoals vakkrachten in logistiek en productie, elektriciens, loodgieters en chauffeurs CE”, aldus Liselotte. “In de zomerperiodes regelen we vaak buitenlandse jobstudenten in de horeca aan de kust. Ook voor land- en tuinbouw voorzien we werknemers in het voorjaar en kort in het najaar.”

Om buitenlandse arbeidskrachten te vinden, werkt Axintor Interim onder meer samen met rekruteringskantoren in de thuislanden. Daarnaast maakt het interimkantoor vanuit een duidelijke marketingvisie gerichte sociale media-advertenties die in bepaalde regio’s verschijnen. De grootste instroom aan werknemers komt als gevolg daarvan bij de sollicitatiemodule op de website terecht.

Goed begonnen is half gewonnen

De aangeworven werkkrachten regelen zelf hun overkomst naar België. Eenmaal hier voorziet Axintor Interim een hartelijke ontvangst. “Al van dag één organiseren wij comfortabele huisvesting voor de arbeidskrachten”, licht Liselotte toe. “Elke uitzendkracht krijgt van ons ook een welkomstpakket. Daarnaast bieden wij hen een fiets, scooter of auto aan, zodat de werknemers vlot op hun werkplek geraken.”

Om de opstart in België zo draaglijk mogelijk te maken, ontwikkelde het kantoor de MyAxintor App. Daarin kunnen de uitzendkrachten alle informatie raadplegen over het leven hier, en dat in hun eigen taal. “De app vertelt hen onder meer hoe ons loon- en ziekteverzekeringssysteem in elkaar zit. Ze leert hen zelfs bij over regels en gewoontes die in ons land gebruikelijk zijn. Via de app kunnen de werknemers bovendien gemakkelijk contact opnemen met ons.”

Op die manier stoomt Axintor Interim zijn gerekruteerden volledig klaar om aan de slag te gaan in België. “Axintor Interim zet in op selectie en rekrutering. Met ons coördinatieteam garanderen we ook nauwe opvolging en optimale begeleiding op de job. We ondersteunen hen zoveel mogelijk zodat de uitzendkrachten zich enkel hoeven te concentreren op hun werk.” 

Axintor Interim
Monnikshoekstraat 21
8630 Veurne - België

T. 058 62 02 00

jobs@axintor.be
www.axintor.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels