TOTAALPARTNER IN ELEKTRICITEIT EN DOMOTICA
Thijs Vanhaverbeke T-elek

TOTAALPARTNER IN ELEKTRICITEIT EN DOMOTICA

Bedrijfsprofiel - T-elek

T-elek uit Brugge is dé partner bij uitstek voor kleine tot middelgrote elektriciteitsprojecten, zowel industrieel als residentieel. Met een specialisatie in domotica en slim energieverbruik.

Het is ondertussen tien jaar geleden dat Thijs Vanhaverbeke startte als zelfstandig elektricien. De eerste jaren werkte hij uitsluitend voor de particuliere markt. Tot hij eerder toevallig een industriële opdracht aangeboden kreeg. Ondertussen heeft hij twee medewerkers in dienst, is hij de vaste partner van enkele grote winkelketens en specialiseerde hij zich gaandeweg in domotica en slim energieverbruik.

Thijs: “We werken nog steeds voor de particuliere markt, vooral in de ruime regio van Brugge en aan de kust. Tegelijkertijd lijken industriële klanten ons steeds vaker te vinden en dat over gans België: voedingsbedrijven, toonzalen, grote winkels … We doen zowel renovatie en kleine herstellingen als nieuwbouwprojecten, van het trekken van de kabels, het plaatsen van de kast tot de installatie van verlichting en domotica.”

Bewuster omgaan met energie

Door de stijgende energieprijzen wordt slim energiebeheer steeds belangrijker. Thijs: “Mensen gaan bewuster om met energie. En dat geldt zowel voor particulieren als bedrijven. Ze willen hun verbruik meten, opvolgen en bijsturen. Zeker sinds het piekverbruik werd ingevoerd. Een domoticasysteem biedt daarop het perfecte antwoord. Samen met de klant werken we aan een oplossing op maat. Daarnaast geven we ook praktisch advies. Zo werkten we bijvoorbeeld voor een productiesite een systeem uit waarbij niet alle machines in één keer opgestart worden, om zo een te hoog piekverbruik te vermijden. Ook naar hernieuwbare energie blijft de vraag groot. We werken nauw samen met een installateur van zonnepanelen, zodat we onze klanten een totaaloplossing kunnen aanbieden.”

Professional op mensenmaat

Thijs: “We zijn een relatief klein bedrijf met een zeer persoonlijke aanpak. Dat willen we zo houden. Onze klanten appreciëren het dat ze een vast aanspreekpunt hebben en dat herstellingen altijd door dezelfde persoon worden uitgevoerd. We kennen de situatie ter plaatse en weten hoe de installatie is gebeurd. Op die manier kunnen we zeer snel schakelen. Van bepaalde bedrijven hebben we zelfs de sleutel, dat zegt alles over het vertrouwen dat we hebben opgebouwd.”

“Iets waar we vaak positieve reacties op krijgen, zijn onze transparante communicatie en stipte planning. We maken duidelijke afspraken en komen die ook na, iets wat in de bouwsector niet altijd gebeurt.”

Topteam

T-elek, dat is Thijs Vanhaverbeke, zijn echtgenote Debora Cañete en twee vaste medewerkers. Thijs: “We zijn een jong en ambitieus team, en houden ervan om continu bij te leren. Debora is eigenlijk huisarts van opleiding en schoolde zich nadien om tot technisch tekenaar. Ikzelf volg de ontwikkelingen rond domotica op de voet. Binnen ons team werken we vaak met stagiairs en jobstudenten en geven we schoolverlaters alle kansen. Het vraagt tijd en energie om ze op te leiden, maar je krijgt veel respect en dankbaarheid terug. Bovendien zijn jongeren vaak zeer snel mee met alles van technologie.”

T-elek
Veldstraat 29
8200 Brugge Sint-Michiels - België
M. 0497 16 69 82

thijs.telek@gmail.com
www.t-elek.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels