Totaalpartner voor transporten
Frederik, Lennert
& Alexander Decruy
Decruy Transport NV

Totaalpartner voor transporten

Decruy Transport NV

Decruy Transport doet wekelijks alle regio’s in België en delen van Nederland en Noord-Frankrijk aan. Naast een groot deel transport van meubelonderdelen voor het zusterbedrijf Decruy NV, vervoert het bedrijf ook (deel)ladingen voor derden. De mogelijkheid tot warehousing en picking op de site in Houthulst maakt van Decruy Transport een totaalpartner.

Ontstaan uit de nood voor transport en retours van meubelonderdelen is Decruy Transport vandaag een volwaardige transportfirma. Dankzij een klein team is er nog een persoonlijke aanpak. “Zo bouwen we in vertrouwen aan samenwerkingen op lange termijn”, zegt R&D-verantwoordelijke Alexander Decruy.

Vrachten met zorg behandeld

De chauffeurs van Decruy Transport zijn het gewoon om delicate ladingen te vervoeren. Wie meubelonderdelen bestelt, wil namelijk ook geen afgeronde hoeken of krassen in het materiaal. “Dat heeft twee voordelen voor onze transportklanten”, weet Alexander. “Enerzijds weten ze dat elke vracht zorgzaam behandeld wordt. Goederen worden dus in perfecte staat afgeleverd. Anderzijds zijn onze laadruimtes proper. Dat klinkt misschien als een evidentie, maar is dat niet altijd. Bij ons wel, gezien wij enkel afgewerkte en ingepakte producten transporteren.”

Door zijn vrachten aan te vullen met partijen van derden streeft Decruy Transport naar een zo efficiënt mogelijk vervoer over de weg. Voor het bedrijf en de klant betekent dat goedkopere logistiek. Voor de natuur een minder vervuilende aanpak. Een win-winsituatie.

Opslag en verwerking

Naast een vloot moderne Volvo-trekkers beschikt Decruy Transport over een warehousing systeem. Er is 7.000 vierkante meter vrije ruimte. Die is beschikbaar voor opslag van goederen in goede – droge en warme – omstandigheden. “We hebben klanten die voor korte tijd goederen opslaan, maar evengoed langdurige stockage. Sommige komen hun goederen zelf afzetten en terug ophalen. Andere kiezen voor de totaalverzorging, inclusief transport en verwerking.”

Voor die verwerking heeft Decruy Transport een hedendaags WMS-systeem. Zo kunnen ze voor hun klanten ook bestellingen verwerken, pakketten in- en uitscannen, klaarmaken voor verzending en het eigenlijke transport doen. “Die totaalverzorging bevalt onze klanten wel. Ze weten dat ze op ons kunnen rekenen en hebben zelf tijd om zich op andere aspecten van hun bedrijf te focussen”, besluit Alexander Decruy.

Decruy Transport NV

Poelkapellestraat 40
8650 Houthulst

T. 051 70 54 54

decruytransport@decruy.be
www.decruytransport.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels