Transport en logistiek op uw tempo
Ronny Devos, Hélène Secq Wybo Transport

Transport en logistiek op uw tempo

Bedrijfsprofiel - Wybo Transport

Vanuit Poperinge brengt Wybo Transport dagelijks goederen het land rond en over de grens, naar Noord-Frankrijk. Dat doet de transportfirma traditioneel vooral voor drankverpakkingen en voor een groep vaste klanten. “Al rijden we natuurlijk ook graag voor nieuwe klanten. Zeker als ze dagelijkse transporten nodig hebben en soms piekmomenten kennen, tonen we onze meerwaarde”, zegt bestuurder Ronny Devos.

De familie Wybo was er één vol ondernemende vrouwen. De passie en ambitie van weleer zijn nog levendig bij Wybo Transport, al staat er met Ronny Devos ondertussen een man aan het hoofd van het familiebedrijf. Geflankeerd weliswaar door zijn echtgenote Hélène Secq. “Met onze nieuwbouw in de Vlaanderenlaan hebben we sinds 2019 nog meer mogelijkheden om goederen voor onze klanten ook te stockeren. Zo maken we voor klanten het verschil.”

Vertrouwde partner van grote drankenproducenten

Het Wybo Transport dat we vandaag kennen, zou niet bestaan zonder de werkethiek van Leona Wybo, de moeder van Ronny. Zij startte in 1970 haar eigen transportbedrijf, al lagen de wortels al bij haar ouders. Van duiventransporten evolueerde de firma naar het vervoer van verpakte goederen, vooral bier. Om klanten nog beter en vlotter te bedienen, richtte Wybo zelfs zijn eigen douanekantoren in. Een stap verder gaan, zoals dat dan heet.

“De drankenindustrie blijft vandaag een belangrijk aandeel”, pikt Ronny Devos in. “Lege blikken, paletten met kratten, gevulde vaten … Noem het op en we hebben het wellicht in één van onze magazijnen staan. In veelvoud. Over onze verschillende locaties hebben we zo’n 30.000 vierkante meter aan stockageruimte. Dat biedt mogelijkheden. Bij grote pieken huren we waar nodig ruimte bij of zetten we tijdelijke constructies op. Ook dat maakt deel uit van onze flexibiliteit en onze service.”

Optimaliseren van de ritten

Dagelijks zijn een 50-tal vrachtwagens van Wybo op de baan. Die rijden zelden tot nooit leeg. Dat is het resultaat van een uitgekiende planning en het businessmodel. “Zo rijden we voor onze klanten en voor hun leveranciers”, legt Ronny uit. “We leveren bijvoorbeeld lege blikken voor de productie en laden bij de klant meteen palletten die klaar staan voor distributie. Daar wint iedereen bij.”

In 2018 bestelde Wybo Transport 80 nieuwe trailers, aangepast volgens de wensen en noden van het team en het klantenbestand. Dagelijks brengen 50 chauffeurs ze van punt a naar punt b, of via multidrop naar verschillende bestemmingen. Een jaar later, in 2019 volgde de investering in de grote nieuwbouw. Door verder te investeren in de toekomst wil Wybo Transport nog vele jaren de vaste partner blijven van tal van bedrijven. 

Wybo Transport
Europalaan 21
8970 Poperinge - België
T. 057 33 48 02

ronny@wybo.be
facebook/WyboTransportPoperinge

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels