Vakmanschap van vader op dochter
Lieve Carton Freddy Carton

Vakmanschap van vader op dochter

Bedrijfsprofiel - Freddy Carton

Freddy Carton is een rasecht familiebedrijf. Gespecialiseerd in realisaties uit marmer, graniet, composiet en blauwe hardsteen. Ze werken er even graag voor particulieren als voor professionelen. Ook aannemers en keukenbouwers bestellen hier maatwerk voor hun klanten. Zaakvoerster Lieve Carton gelooft dat respect voor het menselijk kapitaal de sleutel tot kwaliteit is.

Freddy Carton richtte zijn bouwbedrijf in 1973 op. Gaandeweg introduceerde hij natuursteen. Op haar 19de stapte dochter Lieve in het bedrijf. Toen haar vader in 2004 overleed nam ze de fakkel over. Sindsdien bouwde ze de zaak verder uit en specialiseerde ze zich in natuursteen. Intussen heisde ze ook haar zoon en metekind aan boord, daarmee zet ze de familietraditie voort. Het bedrijf is een gevestigde waarde in de regio met klanten tot in Noord-Frankrijk.

Goed omringd

Lieve stond jarenlang mee op de werkvloer, waar ze de mouwen opstroopte voor allerlei verbouwingen. “Ik leerde al vlug sterk in mijn schoenen staan”, vertelt ze. “Natuurlijk werden er soms mopjes gemaakt, maar ik antwoordde snel en gevat. En dat doe ik nog steeds. Ik spreek rechtuit, maar ik druk mij altijd respectvol uit.”

“Overleg vind ik superbelangrijk, ik ben geen traditionele ‘bazin’. Dat maakt dat de sfeer hier ongedwongen is. Onze mensen durven meedenken en geven hun mening. Het gaat er soms gemoedelijk aan toe, maar er wordt ook hard gewerkt en we streven kwaliteit na. Iedereen zit op dezelfde lijn. Dat is het voordeel van een klein, hecht team”, zegt Lieve. Ook klanten en leveranciers komen hier graag over de vloer. Voor de persoonlijke service én voor de vlotte opvolging. Want correct leveren en installeren primeren eveneens bij Freddy Carton. De stukken worden met de grootst mogelijke zorg geplaatst. “We nemen altijd onze verantwoordelijkheid, want we willen dat het perfect is.”

Tovenaars in het atelier

In het atelier hangt een vleugje magie. Volgens Lieve zijn er tovenaars aan het werk. “Wat zij met marmer doen is onvoorstelbaar. Onlangs creëerden ze een fenomenale wastafel. Je zou denken dat het één massief stuk is. Zó naadloos zijn de onderdelen met elkaar verbonden. Maatwerk met een hoge afwerkingsgraad is onze sterkte. Zonder de vakkennis en de inzet van ons team zou dat onmogelijk zijn. We hebben elkaar nodig”, besluit Lieve. Die visie kreeg ze van in het begin mee. “Mijn vader zei altijd: mooie materialen en indrukwekkende gebouwen zijn niks waard zonder gedreven mensen die voor je willen werken. En hij had volledig gelijk.” 

Freddy Carton
Bootweg 12
8940 Wervik - België
T. 056 31 15 35

info@cartonfreddy.be
www.cartonfreddy.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels