Veelzijdig en duurzaam smeedwerk in staal
Nick Van Linden, Anky Van Wesenbeeck, Wannes Kuyps Steel Dreams Antwerpen

Veelzijdig en duurzaam smeedwerk in staal

Bedrijfsprofiel - Steel Dreams Antwerpen

Anky Van Wesenbeeck, Nick Van Linden en Wannes Kuyps smeden grootse plannen. Door in te zetten op innovatieve technieken, goed opgeleid personeel en passie brengen ze staalwerk naar nieuwe hoogtes.

“Mensen onderschatten nog te vaak hoe veelzijdig en duurzaam staalwerk kan zijn,” zegt Anky Van Wesenbeeck, operationeel verantwoordelijke bij Steel Dreams. In 2016 begon haar man Nick Van Linden met het realiseren van zijn droom.

In 2018 stapte ze mee in het verhaal en sinds 2021 zet ze samen met Wannes Kuyps een motor op de verdere groei van Steel Dreams, terwijl Nick de dagelijkse leiding heeft over het atelier.

Dat het bedrijf uit Essen de voorbije jaren een sterke groei kende, verbaast Van Wesenbeeck niet: “Onze klanten beginnen te beseffen dat een toevoeging van staalwerk een echte meerwaarde is voor hun project. Er is zoveel potentieel om mee te werken: je kan er een strakke, industriële kant mee uit, maar je kan er evenzeer een gezellige, huiselijke sfeer mee oproepen.”

Op ieders maat

“Het is echt multi-inzetbaar,” vult Kuyps aan. “Zowel qua stevigheid als op vlak van afwerking heeft staal een grote voorsprong op concurrerende materialen als aluminium of hout. Door de grote draagkracht kan je er bijvoorbeeld grotere overspanningen mee maken, of kunnen profielen van ramen en deuren veel fijner worden gemaakt zonder hun stevigheid te verliezen.”

In het indrukwekkende portfolio van Steel Dreams vind je verschillende voorbeelden die het potentieel bevestigen. Een volledige orangerie in staal, naast kasten en trappen op maat, maar evenzeer detailwerk dat een esthetische toevoeging vormt aan het interieur. “We denken graag mee met onze klanten,” vertelt Van Linden. “We zorgen ervoor dat ons smeedwerk perfect past in het project waar ze mee bezig zijn.”

Al werken ze natuurlijk ook graag mee aan het creëren van concepten. Van Linden: “We houden ervan om te worden uitgedaagd. Zowel voor projecten waar we mogen zoeken naar creatieve oplossingen als voor smeedwerk dat gewoon mooi moet zijn. Zoekt een klant naar een manier om staal te integreren in zijn Zwitserse blokhut, of naar een innovatieve manier om een stalen vouwdeur in te passen? Wij werken zowel esthetisch als oplossingsgericht; we zijn niet zomaar de volgende in de rij die gewoon maakt wat er wordt besteld.”

Ieder project van Steel Dreams is dan ook maatwerk. “Dat kan niet anders: er is geen foutenmarge. Onze medewerkers maken alles tot op de millimeter op maat. Dat geldt voor frames, maar ook voor rondbogen en profielen,” zegt Van Wesenbeeck.

Materiaal van de toekomst

In de bouwshift van vandaag heeft staal een belangrijke rol te spelen, weet Kuyps: “De bouwwereld verschuift naar duurzamere materialen en dat is ons product ook. Het is heel herbruikbaar, er komt geen zware recyclage aan te pas… Het is een circulair en duurzaam materiaal. Bovendien is het uitermate geschikt om in te zetten op thermisch onderbroken stalen profielen.

Architecten die langskomen bij Steel Dreams worden steeds meegenomen in de uitgebreide mogelijkheden. “We merken dat ze vaak versteld staan van hoe goed ons product past in de visie voor hun project. We stellen hen in staat om een fijnere afwerking te voorzien die ook nog eens duurzaam is én tegenwoordig vaak goedkoper is dan een gelijkwaardige afwerking in bijvoorbeeld aluminium,” zegt Kuyps.

Ambitieuze visie en lokale verankering

“Het speciale aan staal is dat het al eeuwen meegaat,” vertelt Van Wesenbeeck. “Het is nog steeds een ambacht maar eentje dat erg toekomstgericht is. Om onze toekomstplannen te realiseren kijken we bijvoorbeeld naar automatisatie van onze processen. Onze vakmensen blijven dan nog steeds de afwerking voorzien, zodat alles steeds tiptop in orde is, maar we willen ons verhaal zo nog veel breder kunnen verkondigen.”

In die toekomstplannen is een prominente plaats voorzien voor een lokaal productieproces. “We willen de kwaliteit van de Belgische lassers ten volle benutten,” zegt Kuyps. “Er zit hier erg veel kunde en passie; goede lassers komen zich hier met veel toewijding en enthousiasme uitleven. Dat is het geheim van onze kwaliteit.

“En die kwaliteit hebben we nodig om onze droom te realiseren,” vult Van Linden aan. “In de toekomst willen we in elke straat minstens één huis waar een realisatie in staal aanwezig is. Ramen, deuren, orangerieën, … tot handdoekenrekken of deurgrepen. Als het maar een meerwaarde is voor onze klanten.” 

Steel Dreams Antwerpen
Duiventorenstraat 6
2910 Essen - België
T. 03 435 76 66

offerte@steeldreams.be
www.steeldreams.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels