VEILIGHEID IS NIET DUUR, HET IS ONBETAALBAAR
Michel Janssens H.I.T.S. NV

VEILIGHEID IS NIET DUUR, HET IS ONBETAALBAAR

Bedrijfsprofiel - H.I.T.S. NV

Bovenstaande slogan van H.I.T.S. vat goed samen waar het bedrijf voor staat. Concreet: het leveren van oplossingen voor sluitende veiligheid die zowel arbeidsvriendelijk als economisch zijn. Het bedrijf focust daarbij op de problematiek van werken op (grote) hoogte en de voorzorgsmaatregelen die kunnen of moeten genomen worden.

H.I.T.S. staat voluit voor ‘high in the sky’ en verwijst naar de oplossingen die het biedt voor veilig werken op hoogte. Ook aan werken in besloten ruimten zijn risico’s verbonden en ook daar heeft H.I.T.S. sluitende oplossingen voor. Wat hoogtewerk betreft, kan je bij H.I.T.S. terecht voor moderne valbeveiliging zoals levenslijnen met ankerpunten, borstweringen, veiligheidsnetten, kooiladders en nog veel meer. Michel Janssens, bestuurder van het bedrijf: “We installeren niet alleen valbeveiliging voor onze klanten, we ontwerpen ook systemen op maat en verlenen daarbij professioneel advies.”

Oplossingen op maat

H.I.T.S. is niet louter verkoper, leverancier en installateur van beveiligingssystemen, het produceert ook zelf een eigen veiligheidssysteem: de H.I.T.S. Lifeline. Michel Janssens: “Die systemen zijn we zelf gaan ontwikkelen nadat een aantal concurrenten generieke systemen in de markt begonnen te zetten. De enige manier om concurrentieel te blijven, was zelf een product ontwikkelen met onberispelijke kwaliteit. We maken dat lifeline-systeem op maat voor de klant omdat de omstandigheden van bedrijf tot bedrijf variëren. We werken ook samen met architecten en studiebureaus om maatwerk te bieden want er zijn zelden pasklare oplossingen. Ons eigen systeem wordt trouwens vlakbij geproduceerd, namelijk in Duffel. Bij mijn weten zijn wij de enige fabrikant van dergelijke systemen in ons land.”

H.I.T.S. zorgt behalve voor ontwerp en installatie ook voor de opleiding bij zijn klanten. Op die manier kan er niet enkel veilig gewerkt worden maar kan er ook toegezien worden op het onderhoud van die systemen. Michel Janssens: “Elk project wordt opgeleverd met een uitvoerig as-built dossier met handleidingen, onderhoudsschema’s enzovoort.”

Voorkomen is altijd beter dan genezen

Michel Janssens: “Wist je dat vallen vanop hoogte helemaal bovenaan op de lijst staat van ongevallen in een werkomgeving? Ernstige of fatale ongevallen kunnen voorkomen worden met een investering die in verhouding tot de risico’s gering is. En zelfs bij niet ernstige ongevallen kunnen de gevolgen verstrekkend zijn. Als na een ongeval of incident de werf moet stilgelegd worden, kunnen de onvoorziene kosten die daaraan verbonden zijn hoog oplopen.”

Besloten ruimtes

Behalve beveiligingsoplossingen voor werken op hoogte, is H.I.T.S. zich een achttal jaar geleden ook beginnen specialiseren in beveiligingssystemen voor besloten ruimtes. Werken in besloten ruimten – zoals in silo’s, tunnels, enz. – brengt specifieke risico's voor de veiligheid en gezondheid met zich mee. De atmosfeer kan er aanleiding geven tot brand of explosie, intoxicatie of verstikking. Veel incidenten vinden plaats doordat werknemers niet of onvoldoende op de hoogte zijn van de gevaren die het werken in deze ruimten met zich mee kan brengen. H.I.T.S. zorgt voor alle nodige maatregelen waarmee deze gevaren weggenomen of gereduceerd kunnen.

Opleidingscentrum

H.I.T.S. beschikt in Aartselaar over een eigen opleidingscentrum. Alle beveiligingssystemen zijn er beschikbaar om uit te testen maar ook om er mee te leren omgaan. Michel Janssens: “Op jaarbasis geven we hier 130 tot 140 dagen opleiding rond werken op hoogte. We geven hier basisopleidingen en werken voor grote bedrijven opleidingen op maat uit. We zijn trouwens de vaste opleidingspartner van de Confederatie Bouw, nu Embuild genoemd.”

Groeiverhaal en mooie referenties

H.I.T.S. is al meer dan 34 jaar een nichespeler en dat legt hen geen windeieren. Zelfs toen corona wereldwijd toesloeg, zag het bedrijf zijn omzet met 5 à 6% toenemen. Michel Janssens: “Ook ons personeelsbestand is toen toegenomen. Je moet weten dat onze werkzaamheden zich voornamelijk in de openlucht afspelen waardoor we tijdens de pandemie hebben kunnen doorwerken.” Michel Janssens geeft ook toe dat de wetgeving inzake beveiliging steeds strenger wordt en dat creëert natuurlijk ook opportuniteiten

Onder zijn referenties mag H.I.T.S. grote namen noteren gaande van telecombedrijven tot luchthavens. “Van De Lijn tot Infrabel en Brussels Airport, heel wat bedrijven rekenen al jaren op onze diensten. We hebben ook heel wat GSM-masten beladderd in België. We werken nagenoeg met elke telecomoperator in het land samen”, besluit Michel Janssens. 

H.I.T.S. NV
Vluchtenburgstraat 1a
2630 Aartselaar - België

T. 03 860 79 60

info@hits.be
hits.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels