VELD K ARCHITECTEN VERSTERKEN HUN POSITIE
Geert Deviaene,
Mathieu Van de Velde
& Tom Van de Kerckhove
VELD K ARCHITECTEN

VELD K ARCHITECTEN VERSTERKEN HUN POSITIE

Bedrijfsprofiel - VELD K ARCHITECTEN

Building Concepts gaat samen met Veld K. Zo zetten de twee architectenbureaus zichzelf samen en sterker in de markt. Ze leggen een grote expertise aan de dag voor uiteenlopende projecten, van residentiële en industriële gebouwen, meergezinswoningen, over kmo-units, tot scholen en de zorgsector. “Onze no-nonsense aanpak en heldere communicatie blijven”, benadrukt Mathieu Van de Velde van Veld K.

Met het oog op enkele langlopende opdrachten en met een rijk portfolio op zak reikte Geert Deviaene van Building Concepts de hand naar jongere kantoren. “Om de continuïteit van ons kantoor te verzekeren en onze cliënten verder maximaal te bedienen, ging ik op zoek naar een partner met wie het echt klikt. Het alternatief was opdrachten weigeren of zelfs helemaal afbouwen, maar dat laatste was voor mij geen optie”, legt Geert uit. Hij studeerde in 1984 af als ingenieur-architect en bouwde sindsdien een succesvol architectenkantoor in Waregem uit. Veld K Architecten uit Tielt reageerde op mijn vraag. Er was meteen een goede klik en we zaten al snel op dezelfde lijn. Een verregaande samenwerking ging van start.”

Vennoten Mathieu Van de Velde en Tom Van de Kerckhove van Veld K Architecten waren meteen getriggerd door de expertise van Geert. Zijn ervaring in verschillende domeinen, met een focus op scholen, zorg en projectontwikkeling, is een sterke toevoeging voor Veld K. “Zelf zijn we een stuk jonger. Voor ons was het dus een mooie opportuniteit om enkele decennia aan ervaring in huis te halen. Hij kent de do’s-and-don’ts op tal van domeinen. Bovendien bleek onze manier van werken gelijk te lopen en vonden we elkaar ook daarin”, zegt Mathieu.

Meerwaarde creëren

De architecten zien elk bouwproject binnen zijn ruimtelijke, functionele en economische realiteit. Het gaat erom meerwaarde te creëren door onze aanpak. Ontwerpmatig – esthetisch en conceptueel – maar ook op het gebied van regelgeving, administratie, uitvoering en opvolging. Mathieu: “Met Geert in onze rangen kunnen we nog beter de opdrachtgever ontzorgen op allerlei vlakken. Denk maar aan het behandelen van subsidiedossiers of adviezen in verband met brandpreventie en stabiliteit. Samen zijn we nog sterker als vertrouwenspartner voor alles wat met bouwen te maken heeft. Daarbij gaan we prat op duidelijke communicatie en een no-nonsense aanpak. Ook dat verbindt ons als kantoren met elkaar.”

VELD K ARCHITECTEN
Galgenveldstraat 16A
8700 Tielt -België

Deerlijkseweg 172
8790 Waregem - België

Dokter Herrebautlaan 7
9990 Maldegem - België

info@veldk.be
www.veldk.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels