Versnelde poorten met uniforme look
Louis Raes
& Christof Ghewy
Raes Construct -
G Constructions

Versnelde poorten met uniforme look

Testimonial - Raes Construct - G Constructions

Wie zijn bedrijfsgebouw uitbreidt, mikt doorgaans op een harmonisch resultaat tussen oudere delen en nieuwbouw. Dat reikt verder dan de keuze voor beton of staal en het compatibele kleurenpalet. Voor machinebouwer Deprez Construct in Kortemark was het poortwerk een cruciale factor voor de uniforme look van hun gebouwen. Vaste bouwpartners G Constructions en Raes Construct zetten deze uitdaging om in oplossingen op maat van de actuele wensen en noden.

Al meer dan tien jaar verwezenlijken industriebouwer Raes Construct en poortenspecialist G Constructions samen projecten in alle maten en stijlen. Het partnership is ondertussen gegroeid tot een honderdtal nieuwe poorten per jaar en een vast aanspreekpunt voor onderhoud en herstellingen. “Voor ons was het dan ook een logische keuze om G Constructions voor te stellen aan onze klant Deprez”, legt projectleider Louis Raes van Raes Construct uit. “Voor dit project hadden we brede poorten nodig met een look die uniform was met de poorten in het oudere gedeelte. G Constructions was ongetwijfeld geschikt voor deze opdracht.”

Doorgedreven automatisering

Dat G Constructions de aangewezen partner was voor de poorten bij Deprez, heeft te maken met hun aanpak op maat. Voor de gestandaardiseerde modellen heeft de poortenspecialist vertrouwde partners. Speciale en complexe poorten vervaardigen ze in eigen huis. “We produceerden poorten in dezelfde RAL-kleur als de oudere poorten en met de lijnen van de venstersecties op dezelfde hoogtes.

 Zo krijgt de volledige site een harmonisch uitzicht. Met praktische voordelen, dankzij de versnelde motoren”, licht Christof Ghewy toe, oprichter en zaakvoerder van G Constructions. 

De technische expertise van G Constructions overtuigde Deprez om hen aan boord te nemen als poortenbouwer. De zware, brede poorten ogen niet enkel mooi, ze openen en sluiten ook snel. Dat is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat in de productiehal waar onder meer de lakkerij zal worden ondergebracht. Het jarenlange samenspel van aannemer en poortenbouwer creëerde een geoliede machine: een productief en efficiënt bouwproces waarbij de poortstructuren perfect passen in de industriebouw. Daardoor verliep de installatie van de eigenlijke poorten zonder problemen.

Ervaren techniekers

Elke week is een specifieke ploeg van G Constructions in de weer voor klanten van Raes Construct om nieuwe poorten te installeren, maar ook voor onderhoud en herstellingen. Hun planning wordt in overleg opgemaakt en blijft flexibel. “Dat gebeurt zelfs in die mate dat wij bepaalde dringende jobs kunnen inplannen en puzzelen in de agenda van hun techniekers”, weet Louis Raes. “Zeker voor klanten in de logistieke sector is een defecte poort prioriteit. Dan kunnen ze niet buiten of binnen rijden en staat de workflow meteen onder druk. G Constructions reageert snel en zoekt een efficiënte en passende oplossing. Bovendien werken ze voor de automatisering met ‘open source’-systemen, zodat onze klanten hun eigen technieker kunnen inschakelen en niet met handen en voeten aan een merk gebonden zijn.”

Ondertussen doet Raes ook voor loopdeuren en branddeuren beroep op G Constructions. Christof Ghewy: “Eigenlijk bieden we alles aan van toegangsoplossingen: van een degelijke basis tot hoogtechnologische beveiliging en sturing. Bij Deprez illustreren we, met nu al drie en binnenkort tien zware poorten van 7 op 5 meter, onze 16 jaar ervaring en specialisatie. Dit is voor ons opnieuw een geslaagde samenwerking.”

G Constructions
gconstructions.be
Raes construct
raesconstruct.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels