Waarom is een kwalitatief ventilatiesysteem zo cruciaal?
Leen Pennick Venticleaners

Waarom is een kwalitatief ventilatiesysteem zo cruciaal?

Vraag & Antwoord - Venticleaners

Ventileren is sinds 2006 verplicht voor nieuwbouw-, herbouw- en grondige renovatieprojecten. Dat is niet verwonderlijk. Ventilatie is cruciaal om de gezondheid van de bewoners én een perfect binnenklimaat te garanderen.

Problemen voorkomen

Door structureel te ventileren vermijd je een opeenstapeling van CO2, vocht, schimmels, schadelijke stoffen en een verspreiding van virussen zoals COVID-19. Slecht ventileren zorgt daarnaast ook nog voor muffe geuren, schimmels en een te hoge luchtvochtigheid.

Een hoge luchtvochtigheid brengt bovendien condensatievorming teweeg op ramen. Dat zorgt op termijn ook nog eens voor extra schimmelvorming, loskomend behang of afschilferende verf. Dit zijn allemaal symptomen die veroorzaakt kunnen worden door een ongezond binnenklimaat en een tekort aan zuurstof.

Hoe kan het anders?

Verse lucht bevordert je welzijn, je slaapkwaliteit, je concentratie en je prestatievermogen. Een goed onderhouden ventilatiesysteem is dus een must. Experts halen tijdens een reiniging van de ventilatiekanalen opgestapeld vuil en dus ook een broeihaard aan bacteriën weg. Je vermijdt zo niet alleen schimmel maar ook huisstofmijten en je verkleint de kans op ziektes zoals astma of allergieën. Bovendien voorkom je via een periodieke reiniging onaangename geurtjes en verleng je de levensduur van je ventilatiesysteem.

Zo werkt het

Een expert van Venticleaners demonteert de volledige unit, controleert alles grondig en start dan met de reiniging. Hij maakt zowel de ventilatoren, de warmtewisselaar als de sensoren handmatig schoon. Op jouw vraag nemen we ook de filters onder handen: we reinigen ze grondig en vervangen ze indien nodig. De afzuigmonden en luchttoevoermonden krijgen een behandeling met een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel, terwijl we de kanalen en de buizen poetsen met roterende borstels en een antibacteriële spray.

Deze expertise werd aangeboden door  Venticleaners

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels