Waarom is een vlot toegankelijke werf essentieel?
David Vereecke Adecon

Waarom is een vlot toegankelijke werf essentieel?

Vraag & Antwoord - Adecon

Wie bouwt, wil probleemloos en efficiënt werken. Het bouwproces verloopt het liefst logisch en de werken moeten elkaar vlot opvolgen. Hiervoor is een goede, realistische planning essentieel. Een belangrijk element in die voorbereiding is het voorzien van een vlot toegankelijke werf. Rijplaten helpen u hierbij. Ook bij het opzetten van events vergroten rijplaten de toegankelijkheid van de evenementenlocatie. Hoe begint u hieraan?

Het nut van rijplaten

Rijplaten garanderen een efficiënte en veilige toegang tot uw werf of evenement. Als er geen stevige toegangsweg is, krijgt u een modderige ondergrond waarin voertuigen vast komen te zitten en zijn de verkeersstromen onduidelijk en onveilig. Hierdoor riskeert u schade aan voertuigen, materialen en ondergrond, vergroot de kans op ongevallen en loopt de uitvoering van de werken vertraging op. Al deze zaken leiden tot een logistiek en financieel nadeel.

Idealiter worden rijplaten van bij de voorbereiding van de werken ingecalculeerd. Deze platen zijn zowat het eerste wat op de werf voorzien wordt en het laatste dat weer verdwijnt. Door het gebruik van rijplaten en de nodige overbruggingsmaterialen werkt u veilig en efficiënt, zonder vertraging en binnen het vooropgestelde budget.

Ook om een veilige brandweg te creëren op festivals of evenementen, bieden rijplaten een zeer betrouwbare oplossing. Bovendien ontvangt u pas een vergunning wanneer de hulpdiensten uw brandweg goedkeuren.

Goede bereikbaarheid

Maak vooraf een duidelijk plan van uw werf of evenementensite en de nabije omgeving. Bezorg dit aan een partner voor het verhuren van rijplaten die hiervan een correcte offerte opmaakt. Een ervaren leverancier, zoals Adecon, houdt vooraf rekening met extra moeilijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overbruggen van beken en de hellingsgraad of het type ondergrond van uw werf. Eens ter plekke gaan vakkundige plaatsers aan de slag en schatten ze de situatie verder in. Stellen ze vast dat extra onderdelen of een ander alternatief nodig zijn, dan koppelen ze dat meteen terug naar de klant. Dat is een garantie voor een vlotte voortgang van de werken.

Aandachtspunten bij het plaatsen van rijplaten

Om rijplaten correct te plaatsen, dient u verschillende zaken vooraf goed in te schatten: welke ondergrond heeft de site, is het terrein vlak of hellend, zijn er alternatieve of kortere toegangswegen mogelijk? Elke situatie vraagt de juiste soort rijplaten of overbruggingen. Is de grond drassig of steil, dan is een combinatie van houten schotten en rijplaten aangewezen voor meer grip en een betere draagkracht. Bij het overbruggen van beken is een goede doorstroming van het water noodzakelijk, zodat daar geen extra problemen ontstaan. Het belang van rijplaten op uw werf is dus niet te onderschatten. Vertrouw daarom op de expertise van een bekwame partner voordat u met de werken begint.

Deze expertise werd aangeboden door  Adecon

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels