Waarom kiezen voor elektrische gordijnen?
Anthony
& Luc Vansteenbrugge
West Deco

Waarom kiezen voor elektrische gordijnen?

Vraag & Antwoord - West Deco

De aandacht voor decoratie binnenshuis neemt de laatste jaren toe en kent een boom sinds de coronacrisis. Het aankleden van ramen vormt daarin een belangrijk onderdeel. Tegelijk worden meer en meer domoticasystemen geïnstalleerd. Het elektrisch aansturen van gordijnen en jaloezieën past perfect binnen deze trend.

Elektrisch aangestuurde gordijnen of jaloezieën lijken misschien een luxeproduct. Toch zijn de beschikbare systemen vandaag een stuk betaalbaarder en zijn ze vooral gemakkelijk te integreren met andere domotica. Zo heeft de gebruiker één oplossing voor het aansturen van verschillende functies in huis.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is vandaag, meer nog dan de kostprijs, bepalend voor de keuze tussen manuele of elektrische gordijnen. De impact van decoratie en dus ook raamdecoratie werd duidelijk tijdens de pandemie. Wie wil nu niet werken in een mooi aangeklede ruimte? Koppel daaraan een high-end afwerking met oog voor detail en verhoogd comfort en het plaatje is compleet.

Maatwerk

Voor een systeem dat volledig geïntegreerd is met de woning, is een oplossing op maat een must. Een goede installatie begint bij het exact opmeten van de lengte van de gordijnen of jaloezieën. De rails, al dan niet uitgewerkt met bochten, moeten perfect afgestemd zijn op de vorm en lengte van de ramen. Tijdens de installatie is het namelijk niet meer mogelijk om een stuk in te korten, zoals bij manuele systemen wel het geval is.

Integratie met domotica

Om optimaal te genieten van elektrische gordijnen is een koppeling met een domoticasysteem, zoals Somfy, een aanrader. De gebruiker bedient de gordijnen moeiteloos vanuit bed of de wagen, of stelt op voorhand specifieke tijdstippen in waarop ze open- en dichtgaan. Dat laatste is ook handig bij afwezigheid en biedt een extra troef: inbraakpreventie. Bovendien is integratie mogelijk met andere systemen, zoals zonnewering of licht- en warmtesensoren.

Goede voorbereiding cruciaal

De plaatsing van een manueel of elektrisch systeem verloopt grotendeels hetzelfde. Het verschil zit in de voorbereiding. Bij elektrische systemen moet stroom aanwezig zijn op de plaats waar de motor komt. Een kwaliteitsvol systeem wordt stekkerklaar afgeleverd. Is stroom geen optie, dan is een oplossing met een oplaadbare batterij een goed alternatief. 

Goede ondersteuning van de leverancier tijdens het ontwerp en de installatie, zowel naar type oplossing als op technisch vlak, is cruciaal voor een geslaagde uitvoering.

 

Deze expertise werd aangeboden door  West Deco

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels