Waarom renoveren een interessante keuze is
Robin De Loof Dumobil

Waarom renoveren een interessante keuze is

Praktijck - Dumobil

In de huidige tijdsgeest en met de dichtbebouwde stadskernen is nieuwbouw niet altijd een geschikte oplossing. Door te renoveren behoudt u de charme en het karakter van een oud pand en verhoogt u tegelijk het comfort van uw woning. Toch staat niet iedereen te springen voor een renovatieproject. U weet waar het begint, maar weet u ook waar het eindigt? Wat houdt renoveren precies in en hoe houdt u het budget onder controle? Met de juiste partner aan uw zijde vergroot u de slaagkans van uw renovatie.

Bewust kiezen voor renovatie

Of het nu gaat om een privéwoning, een kleinschalig bedrijfspand of een combinatie van woning en praktijk, bij binnenstedelijke projecten is renovatie vaak de enige optie om de waarde van uw pand te verhogen en het woon- en werkcomfort te verbeteren. Dat is bijvoorbeeld zo wanneer bepaalde elementen van het gebouw, zoals de gevel, beschermd erfgoed zijn. Daarnaast kan renoveren ook een bewuste keuze zijn om de authenticiteit en de natuurlijke charme van het gebouw te respecteren.

Optimaal comfort

Renoveren betekent al lang niet meer inboeten op hedendaags comfort. Integendeel, bij sommige panden worden alleen de buitengevel en structuur van het gebouw behouden en worden alle andere elementen volledig gestript. Hoe ver u daarin gaat, hangt van uw voorkeur en wensen af. De mogelijkheden van renovatie zijn eindeloos. Houdt u van een hedendaagse stijl? Combineer bestaande structuren met een moderne uitbouw. Of behoud de mantel van het oude pand en integreer tijdloze accenten binnenin. Wil u de authentieke uitstraling buiten en binnen bewaren, overweeg dan om typische decoratieve elementen te recupereren en te vernieuwen. Denk maar aan oorspronkelijke parketvloeren, haardmantels, luchters of ornamenten.

Maak uw project energiezuinig door diverse isolatiemogelijkheden toe te passen. Integreer de nieuwste technieken naadloos met authentieke stukken, zoals het plaatsen van vloerverwarming onder het parket, het vervangen van een houthaard door een gashaard en het aansluiten van de verlichting op een domoticasysteem. Zo creëert u een unieke belevenis, terwijl u de ziel van de woning behoudt.

Duidelijk kostenplaatje

The sky is the limit als het op renoveren aankomt. Dat is een typische valkuil. Vermijd verrassingen en start met een overzichtelijke raming en offerte. Spreek duidelijk af met uw aannemer en architect wat uw wensen zijn en waar uw limieten liggen. Kies er eventueel voor om uw totaalrenovatie over verschillende jaren te spreiden. Zo wordt de jaarlijkse budgetlast behapbaar. Werkt u met een totaalaannemer als Dumobil, dan krijgt u een vaste prijs en één aanspreekpunt dat alle partijen aanstuurt.

Kies ten slotte de juiste architect voor uw project, met een optimale match tussen stijl en wensen. Een totaalaannemer kan ook een architect aanbrengen indien gewenst. Het Dumobil-team gaat er prat op al deze aspecten op tafel te leggen voor u ook maar enige beslissing neemt. Dat is de sleutel voor een geslaagde renovatie.

Dumobil
www.dumobil.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels