Waarom vormt een digitaal <br>administratief <br>ecosysteem de <br>basis voor efficiënt ondernemen?
Charlotte Pille VGD

Waarom vormt een digitaal
administratief
ecosysteem de
basis voor efficiënt ondernemen?

Vraag & Antwoord - VGD

www.vgd.eu

Ondernemers die werken met een digitale boekhouding en administratie ondervinden tal van voordelen op het gebied van efficiëntie en doorprikken zo het taboe dat digitalisering meer werk zou betekenen voor de ondernemer. Ze winnen net tijd in het verwerken van documenten en facturen, maken daarbij minder fouten én hebben continu toegang tot hun actuele cijfers. Een digitaal ecosysteem zorgt ervoor dat alle systemen die deze data aanvoeren en stroomlijnen met elkaar communiceren. Zo kan de ondernemer snel schakelen, zodat hij efficiënt kan ondernemen.

Een online boekhouding automatiseert en faciliteert de continue aanlevering en verwerking van aan- en verkoopfacturen, banktransacties en btw-bonnetjes, betalingen … Waar facturen vroeger enkel per post binnenkwamen, zijn er nu diverse stromen (mail, post, portalen …). Het ecosysteem verzamelt die allemaal in een digitale brievenbus van waaruit ze automatisch doorstromen naar moderne boekhoudsoftware zoals bijvoorbeeld Exact Online, de software waarmee VGD werkt. Die vult de gegevens automatisch in, zodat onze adviseur de data enkel hoeft te dubbelchecken vooraleer ze geboekt worden. 

Dankzij de modernste technologieën bij het verwerken van de facturen zijn ook de nodige digitale betaalgegevens beschikbaar. De ondernemer kan zo heel eenvoudig zijn betalingen uitvoeren via het ecosysteem. Ook verkoopfacturen kan hij opmaken en digitaal verzenden. Ze worden meteen verwerkt in de boekhouding en komen samen met de aankoopfacturen in het persoonlijk digitaal archief van de klant. Zo kan hij alle documenten snel opzoeken. Het resultaat is een up-to-date boekhouding waardoor de accountant ook de nodige rapporteringen en inzichten digitaal kan aanleveren aan de ondernemer. Een bijkomende troef is de flexibiliteit. Als er nood is aan een nieuwe tool op maat (kassasysteem, webshop, goedkeuringsflow …) dan integreren onze adviseurs die moeiteloos met Exact Online tot een gepersonaliseerd ecosysteem. 

Je kiest dus zelf de gewenste tools uit de blokkendoos van het ecosysteem: van het louter opladen van facturen tot een volledig digitale boekhouding en administratie, met rapportering. Wij waken online mee waardoor de ondernemer ten volle kan genieten van ons proactief advies. Hij moet enkel tijdig zijn documenten digitaal aanleveren. In ruil ontvangt hij periodiek een rapport op maat, wat zorgt voor extra inzicht in zijn cijfers. Een digitaal ecosysteem is dus een onmisbare schakel in de efficiënte groei van een onderneming! Meer info over het ecosysteem vind je op be.vgd.eu/Sterckmagazine.

Deze expertise werd aangeboden door  VGD

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels