Win-win met gepersonaliseerd drinkwater
Annelore D’Hallewin
& Steven Verlinde
ONA by Bayard - Furnibo

Win-win met gepersonaliseerd drinkwater

Testimonial - ONA by Bayard - Furnibo

www.onadrinkwater.be
www.furnibo.be

Furnibo heeft met de drinkwatertoestellen van ONA by Bayard een nieuwe stap gezet in zijn streven naar duurzaam ondernemen. “Onze medewerkers drinken dankzij hun persoonlijke fles meer, wat niet alleen hun concentratie maar ook hun productiviteit ten goede komt”, vertelt preventieadviseur Steven Verlinde.

Het bouwbedrijf maakt sinds bijna een jaar gebruik van toestellen van ONA die aangesloten zijn op de stadswaterleiding. “We wilden bezuinigen op water en af van het gesleur met bakken water. In eerste instantie dachten we eraan om iedereen stadswater te laten drinken, maar daar kwam de reactie ‘dat smaakt niet’ op.”

“Bij het afzoeken van de markt zijn we bij het gefilterd water van ONA terechtgekomen. Het kwam snel tot een contract, omdat er een duidelijke kosten-batenanalyse voorhanden was. De toestellen –er wordt getapt via zowel een opbouwsysteem als de kraan – zullen op drie jaar terugbetaald zijn. ONA schatte goed in welke toestellen we nodig hadden. Wij hebben zelf geen enkele voorbereiding moeten treffen. En met ook nog een onderhoudscontract heeft ONA ons volledig ontzorgd.”

De evaluatie is positief. “Er wordt meer water – er is keuze tussen plat, al dan niet gekoeld, of bruis – gedronken. De verantwoordelijkheid voor hun eigen fles van 750 ml werkt duidelijk motiverend voor de medewerkers. Bovendien wordt het gefilterde water als lekker ervaren, de weerstand tegen stadswater is weg. De werknemers bewegen ook iets meer om water te gaan halen, wat dan weer vanuit ergonomisch standpunt goed is.”

“Onze nieuwe aanpak zorgt daarenboven voor een nette situatie. Er slingert niet langer afval rond. Er moet ook niet meer gesleurd worden met bakken en er is extra ruimte in ons magazijn. Tot slot hoeft er zich ook niemand meer bezig te houden met de drank, zodat er meer tijd overblijft voor belangrijkere zaken.”

Gezonde levensstijl en eigen identiteit

“Als duurzame onderneming die inzet op veiligheid, milieu en een aangename werkomgeving is de samenwerking met ONA een schot in de roos. Meer water drinken heeft een duidelijk effect op onze medewerkers. Een gezondere levensstijl leidt ook tot betere ­bedrijfsresultaten”, aldus nog Steven Verlinde.

“Furnibo opteerde om de installatie te kopen en niet te huren”, verduidelijkt Annelore D’Hallewin, Senior Sales Representative van ONA by Bayard. “Ons systeem, dat hygiënisch is omdat er geen water blijft stilstaan, vormt bovenal de ideale aanzet bij het creëren van een eigen bedrijfsidentiteit.”

Ona By Bayard

Furnibo

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels