Witte producten van topklasse
Bruno Vangaever
& Piet De Craemer
Vangaever - Duma Rent

Witte producten van topklasse

Testimonial - Vangaever - Duma Rent

Vergeet de verkeerde connotatie over ‘witte producten’: Bobcat en Vangaever bewijzen al jarenlang dat deze kleur ook perfect een A-merk kan vertegenwoordigen. Net om die reden genieten deze fabrikant en verdeler sinds 2011 het vertrouwen van Duma Rent. De verhuurder van machines voor bouw en industrie kocht in het voorbije decennium al meer dan 100 machines van de Amerikaanse fabrikant aan. Daar zullen er de komende jaren ongetwijfeld nog ettelijke bijkomen.

Duma Rent is het verhuurverhaal van Duma Forklifts, een familiebedrijf dat al is gekend van in de jaren 60 als een internationale speler voor de aan- en verkoop van nieuwe en tweedehands heftrucks. “Bavikhove was lange tijd onze habitat, tot we eind jaren 90 naar de huidige site in Kortrijk – langs de E17 – verhuisden”, vertelt Piet De Craemer. “In 2008 zijn we in Duinkerke met verhuur gestart, twee jaar later zijn we daar ook in Kortrijk mee begonnen. Een marktonderzoek naar de juiste partner voor kleine minigravers, wiel- én rupsladers, bracht ons al snel bij Vangaever. Deze familiale onderneming geniet in de sector een sterke reputatie op vlak van kwalitatieve wisselstukken en de juiste support, iets wat ik vanuit mijn professioneel verleden alleen maar kon bevestigen.”

Het grote vertrouwen in Vangaever bleek al van bij de eerste bestelling. “Het ging meteen om tien machines”, herinnert Bruno Vangaever, zaakvoerder bij het gelijknamige bedrijf, zich. “Sindsdien krijgen we om de twee jaar nieuwe orders binnen, die gericht zijn op de vervanging van oudere machines en die de groei van Duma Rent helpen ondersteunen. Op die manier schrijven we samen een mooi groeiverhaal.”

Ambassadeur

Wie Bobcat zegt, zegt graafmachines, verreikers, wiel- en rupsladers. “Het is een Amerikaanse fabrikant, die begin 2000 circa 80% van de productie naar Tsjechië heeft verhuisd”, vervolgt Bruno Vangaever. “Door altijd te opteren voor kwaliteitsonderdelen en elke dag keihard te werken, zijn ze in hun nichemarkt de onbetwiste nummer één. Met de minigraver E10e zijn ze bovendien de eerste die in deze gewichtsklasse met een elektrische machine uitpakt. Daarvan heeft Duma Rent er recent eentje aangeschaft, waardoor ze de eerste Belgische verhuurder zijn die dit in het assortiment heeft.”

Door de Bobcat-machines die Duma Rent verhuurt, profileert het zich meteen ook als een ambassadeur van het merk. “Verhuur versterkt verkoop en vice versa”, weet Bruno Vangaever. “Iedere klant van Duma Rent die van een Bobcat-machine kan proeven, ervaart de voordelen ervan. Sommige van die mensen blijven altijd machines huren, anderen investeren na verloop van tijd zelf in een machine die ze bij ons aankopen, maar blijven voor specifiek werk intussen wel andere Bobcats huren bij Duma Rent. Zo versterken we elkaars business. Dit is een schoolvoorbeeld van een win-winverhaal.”

Intussen zet de expansie van Duma Rent zich verder. “Vanuit Duinkerke hadden we al een stevige voet aan de grond in Frankrijk”, aldus Piet De Craemer. “Recent hebben we die nog versterkt door 50 km voor Parijs een extra filiaal op te starten in Canly. Door de lange levertijden van nieuwe machines verdelen we onze huurvloot momenteel over de diverse vestigingen, maar het lijdt weinig twijfel dat we ook in de toekomst in Bobcats zullen blijven investeren. Vangaever verdeelt niet alleen oerdegelijke machines, het verzorgt ook een vlekkeloze service, eender waar in Europa.”

“Dat danken we aan het fijnmazige distributienetwerk van Bobcat in Europa”, beaamt Bruno Vangaever. “Als er een machine defect is in pakweg Zuid-Frankrijk, volstaat één telefoontje naar de lokale dealer om in een mum van tijd het euvel op te lossen. Elke distributeur is verplicht om service te verlenen gedurende de garantieperiode van de machine. Op die manier kunnen we klanten zelfs ‘in the middle of nowhere’ helpen.”

“Je ziet: we hebben ons huiswerk goed gemaakt toen we destijds voor Vangaever kozen”, besluit Piet De Craemer lachend.

Vangaever
www.vangaever.be
Duma Rent
www.dumarent.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels