5 tips voor een nette omgeving
Ludo Van Mol Karcher Center Van Mol -
Diksmuide

5 tips voor een nette omgeving

De tips - Karcher Center Van Mol - Diksmuide

Hoe hou ik mijn onderneming zo net mogelijk? Het is doorgaans niet de corebusiness van een bedrijf. Professionele reinigingsfirma’s zorgen voor een vlekkeloze dienstverlening, al kunnen bepaalde onderdelen van een infrastructuur best wel uitdagend zijn. Ludo Van Mol, zaakvoerder van het gelijknamige Kärcher Center, deelt een aantal cruciale inzichten om uw accommodatie in de best mogelijke conditie te houden.

1. Reken op een specialist

Als de reinigingsuitdaging jouw kennis overstijgt, is het een goed idee om een specialist te laten langskomen. Alle mensen van Kärcher Center Van Mol hebben minimum tien jaar ervaring en zijn goedgeplaatst om eerst en vooral een juiste diagnose van het probleem te stellen. De reiniging van een vloer, een CNC-machine of een transportband stelt andere eisen aan een schoonmaakmachine op vlak van debiet, druk, enzovoort. Eenmaal de juiste machine gekozen, zorgen de specialisten ook voor een aangepaste opleiding, zodat jouw medewerkers goed met het toestel aan de slag kunnen.

2. Investeer niet zomaar in een multifunctioneel toestel

Multifunctionele toestellen bieden vooral een oplossing voor schoonmaakuitdagingen met een minimale problematiek. Vaak zijn dergelijke machines uitgerust met tal van opties die de eindgebruiker in de praktijk amper nodig heeft. Specialisten adviseren vooral machines die zijn ontworpen voor de toepassing die het dichtst aansluit bij de noden van een professionele eindklant..

3. Laat de machine op maat configureren

In functie van de specifieke noden, is op veel apparaten een vrij gedetailleerde configuratie mogelijk. Zo is het in rustige omgevingen (bijvoorbeeld woonzorgcentra en ziekenhuizen) belangrijk om het aantal geproduceerde decibels te beperken. De schoonmaakmachine kan zowel qua druk, debiet, toerental, geluidsniveau als specifiek reinigingsprogramma worden ingesteld.

4. Garandeer de continuïteit

Om het toestel in optimale conditie te houden, is het verstandig te werken met een onderhoudscontract. Service is de hoeksteen van de meerwaarde van een onderneming zoals Kärcher Center Van Mol. Gespecialiseerde technici onderhouden of herstellen een toestel ter plaatse of in het eigen atelier. Is er toch een defect dat een langere interventie vereist, dan is er altijd een evenwaardig vervangtoestel beschikbaar.

5. Ga voor innovatie

Met de lancering van het Kira-platform zet Kärcher een cruciale stap in de robotisering van zijn machines. Zo brengt de producent in eerste instantie een generatie schrobzuigmachines op de markt die zichzelf laden, vullen met water en schoonmaakproduct, zichzelf vervolgens ledigen, ontsmetten én weer aan het werk gaan. Zeker voor kritische toepassingen waar menselijke tussenkomsten idealiter minimaal zijn (bijvoorbeeld kerncentrales) en voor heel frequent gebruik (bijvoorbeeld reiniging van supermarkten) is dat ideaal. Daarnaast rust de fabrikant verschillende toestellen, zoals hogedrukreinigers, stof- en waterzuigers, tapijten- en ramenreinigers uit met batterijsystemen. 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels