Allround confectieatelier
Bianca Zutterman,
Myriam Loose
& Ellen Van Hollebeke
VS Textiles

Allround confectieatelier

Bedrijfsprofiel - VS Textiles

Advies met kennis van zaken, confectie op maat en een professionele plaatsing. Daarvoor moet je bij VS Textiles in Oostkamp zijn.

VS Textiles startte 25 jaar geleden met twee naaisters in een bescheiden pand. Vandaag is het confectieatelier in Oostkamp hét aanspreekpunt voor decoratieadvies op maat: van stoffen voor gordijnen en meubels tot zonnewering, behangpapier en vast tapijt. Wie gaat voor een stijlvol en harmonieus interieurconcept is hier aan het juiste adres. 

Van confectie naar advies op maat

Het begon met confectie in opdracht van gordijnenwinkels, dat met veel zorg aan huis geleverd of geplaatst werd. Tot VS Textiles zelf op zoek ging naar stoffenfabrikanten om een collectie samen te stellen op maat van de (interieur)architect en de gespecialiseerde vakman.

Ellen Van Hollebeke, vertegenwoordigster: “We werken heel vaak in opdracht van architecten, die ons inschakelen voor professioneel advies en een begeleiding van hun klant van A tot Z. Vooral onze uitgebreide voorraad stalen, die de klant in onze winkel of ter plaatse kan bekijken, is een grote troef. Ook het gemak van één enkel aanspreekpunt voor zowel het opmeten, het naaien van de stoffen als de plaatsing is een reden waarom mensen voor ons kiezen. Onze eindklanten zijn zowel particulieren als bedrijven, maar ook eigenaars van restaurants en hotels tot zelfs scholen.”

Veelzijdig aanbod

VS Textiles werkt samen met een vast netwerk van betrouwbare leveranciers. Het bedrijf kan dan ook uitpakken met een erg veelzijdig aanbod tegen scherpe prijzen. Ellen Van Hollebeke: “Klanten kunnen bij ons terecht voor een breed gamma aan producten en stijlen: van voeringstoffen (Aristide, Kobe, Eijffinger, Designs of the Time) tot brandvertragende stoffen per rol (Edmund Bell en Symphony Mills). De bijhorende rails en roedes, o.a. van het merk Scaglioni, bieden we aan via ons zusterbedrijf Westdeco, dat in het gebouw naast ons gelegen is.”

Meer dan gordijnen

Ondertussen heeft VS Textiles heel wat meer in haar aanbod dan alleen gordijnstoffen. Zo biedt het atelier hoogkwalitatieve stoffen aan voor het stofferen van meubels, stoelen, banken en zetels – zowel voor binnen als buiten. Ook aan kussens, behangpapier, vast tapijt en zelfs binnenzonnewering (o.a. Sunway, Copa en Bece) is er een ruime keuze.

Ellen Van Hollebeke: “Bij VS Textiles volgen we de nieuwste trends op de voet. Zo is er momenteel een grote vraag naar een elektrische bediening van raamdecoratie en zonnewering. We bieden verschillende systemen aan, o.a. Forest en Somfy, die discreet verwerkt zitten in de roede. Ze worden aangestuurd via het net of aan de hand van batterijen, die je makkelijk via USB oplaadt. Er is zelfs een mogelijkheid om ledverlichting in te werken in de roede.”

 

VS Textiles
Akkerstraat 1
8020 Oostkamp
T. 050 27 64 56
info@vst-gordijnen.be
www.vstextiles.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels