Allround expertenteam
Vanacker Carl
& Dimitri Martens
Parallel Architecten -
Senior Homes

Allround expertenteam

Testimonial - Parallel Architecten - Senior Homes

De grootte en het comfort van een ruim appartement, de extra faciliteiten van gemeenschappelijke (zorg)diensten en een strategische uitvalsbasis in een bruisende stad. Senior Homes combineert deze troeven in het hedendaagse bouwproject Pur Sang. Senior Homes en Parallel Architecten geven andermaal samen assistentiewoningen vorm, zonder stigmatisering en zonder in te boeten aan wooncomfort. Dit keer gebeurt dat in hartje Waregem.

Parallel Architecten is de preferente partner van de adviesgroep United Experts. Hierdoor bieden ze een bouwteam van een honderdtal gemotiveerde medewerkers aan die alle disciplines in huis hebben. Van architectuur, stabiliteitsstudie en ontwerp tot technieken, veiligheidscoördinatie en juridische ondersteuning. Daarmee zijn ze uniek op de markt. Ontwikkelaar van moderne assistentiewoningen Senior Homes zag hier enkele jaren geleden al de meerwaarde van in. Vandaag bouwen de, ondertussen vertrouwde, professionele partners een nieuwe warme thuis in Waregem. Het is de derde constructieve samenwerking in Vlaanderen.

Een ruim appartement met extra troeven

Senior Homes bouwt assistentiewoningen als ruime, comfortabele appartementen, die de bijkomende dienstverlening en infrastructuur als surplus hebben. Dimitri Martens, bestuurder bij Senior Homes, legt uit: “Wie hier woont, heeft zeker niet het gevoel dat hij of zij zich in een assistentiewoning bevindt. Geen opvallende rode alarmknoppen of weinig flatterende trekkoorden bij ons, wel een eigen ontwikkeld oproepsysteem dat subtiel aanwezig is, in alle betrouwbaarheid. Met woonunits van 74 tot 138 vierkante meter en tot drie slaapkamers zijn dit ook niet de kleine flatjes waar de term ‘assistentiewoning’ vaak aan doet denken. Wie (nog) niet zorgbehoevend is, kan hier evengoed in alle rust en comfort wonen. De buurt geniet mee, dankzij het publiek toegankelijke restaurant op het gelijkvloers.”

Elk bouwproject heeft zijn eigen uitdagingen, zoals reglementering en timing. Dat geldt zeker ook bij de bouw van assistentiewoningen. De multidisciplinaire benadering van Parallel Architecten blijkt andermaal een grote troef. “Hoe complexer het project, hoe groter onze meerwaarde”, benadrukt Carl Vanacker, bezieler van het architectenbureau. “De toenemende complexiteit is precies de bestaansreden van ons kantoor. In deze niche komt alles samen. We moeten met bijkomende normeringen rekening houden, zitten met extra technieken, bijkomende voorzieningen zoals een wellnesszone met zwembad en kapsalon … En dat alles in een hedendaags en aantrekkelijk woonconcept. De groene binnentuin, de zachte materialen, de hoogwaardige afwerking: we houden ervan om dit soort kwalitatieve projecten mee vorm te geven. De korte bouwtijd en het vlotte traject zijn de beste bewijzen van onze goede samenwerking. Op amper twee jaar tijd een dergelijk project uitvoeren, kan enkel vanuit een open blik en een gedeelde visie. We smeden ondertussen stilaan ook al de volgende plannen.”

Parallel Architecten
parallel-architecten.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels