Edtech in voedzame bodem
Leonard Tam
& Bert Waltniel
Rhinox- Hangar K

Edtech in voedzame bodem

Testimonial - Rhinox- Hangar K

Rhinox is gespecialiseerd in virtual en augmented reality. De Kortrijkse start-up past gametechnologie toe in onder meer trainingen, interactieve manuals en het optimaliseren van bedrijfsprocessen in de industriesector. Bij Hangar K vindt dit jonge, ambitieuze bedrijf de ondersteuning die ze nodig hebben.

Vijf jaar geleden zag Rhinox het levenslicht. De start-up vertrekt vanuit gametechnologie en ontwikkelt hoogtechnologische oplossingen voor de industrie. Steeds op maat van het bedrijf gaat Rhinox aan de slag met 3D-modellen en virtual reality om trainingen en interactieve handleidingen te ontwikkelen. Het concept begon als een onderzoeksproject rond het potentieel van gametechnologie, in samenwerking met een aantal onderzoeksinstellingen en toonaangevende partners uit de West-Vlaamse industrie. Vandaag leiden Bert Waltniel en Leonard Tam een team van zeven game developers en ingenieurs.

Stimulerende coworkingspace

Bij de oprichting van Hangar K, ondertussen vier jaar geleden, koos Rhinox resoluut voor deze locatie. Hangar K is een cocreatiehub waar starters, gevestigde bedrijven en kennisinstellingen elkaar vinden. De gedeelde filosofie klopt volledig. Hangar K spitst zich steeds meer toe op gaming, maar ook op technologische innovatie in het onderwijs: edtech. “Wij kunnen ons volledig vinden in de visie van Hangar K”, zegt Leonard. “Rhinox ontwikkelt hoogtechnologische toepassingen. Als we een voorloper willen zijn, is innovatie van onschatbaar belang.” Zo vond Rhinox een strategische uitvalsbasis voor samenwerkingen met de industrie en hun onderzoeksprojecten. Recent werd COSMO succesvol afgerond, een onderzoek met partners van Hangar K naar de attractiviteit en adaptatie van VR-trainingen. Nu al staan alweer heel wat nieuwe projecten op de planning bij Rhinox.

De onmiddellijke nabijheid van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest), waar de gameopleiding onlangs opnieuw tot beste van de wereld is uitgeroepen, maakt van Hangar K een gedroomde locatie. “De meeste van onze mensen zijn ook afgestudeerd aan die school”, vertelt Bert. “Wij vissen dus zeker in die vijver. We weten dat zij een hoogwaardige opleiding hebben en vertrouwen op hun technische kwaliteiten. Pas afgestudeerd talent hoeft bij wijze van spreken maar de straat over te steken om bij Hangar K terecht te komen.”

Opportuniteiten en toekomstplannen

Hangar K is een incubator voor connecties. Rhinox waardeert de informele contacten op dagelijkse basis met medeondernemers en met Chief Catalyst Vincent Vanderbeck, maar ook de brede netwerkmogelijkheden. Momenteel is Rhinox hoofdzakelijk actief in de maakindustrie, al zien Bert en Leonard veel mogelijkheden in de sectoren agrifood en healthcare. Daarbij werpen ze ook een blik over de landsgrenzen. “Momenteel werken we vooral lokaal, maar we zien uitbreidingsmogelijkheden in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Daarbij voelen we ons ook gesteund door de internationale alliance hubs van Hangar K.”

Zo wil Rhinox blijven groeien. Hoe de toekomst eruitziet? “Ook de komende jaren zullen we ons hier goed voelen. Volgens de filosofie van Hangar K sla je wel op een bepaald moment je vleugels uit en verlaat je het nest. Op lange termijn zullen wij ons dus elders vestigen, maar voorlopig bouwen we hier verder aan onze onderneming. Hangar K biedt ons alle mogelijkheden daartoe.”

Hangar K
www.hangark.be
Rhinox
www.rhinox.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels