Flexibel vakmanschap
Michael Broutin
& Brecht Descheemaeker
BK Interior - Six

Flexibel vakmanschap

Testimonial - BK Interior - Six

Bij de totaalrenovatie van Ontmoetingscentrum De Lieve in Moerkerke-Damme deed aannemingsbedrijf Six voor het binnenschrijnwerk beroep op BK Interior. “Voor dit uitdagende project hadden we echt vakmanschap nodig”, verklaart Brecht Descheemaeker.

“We zijn na al die jaren van samenwerking goed op elkaar ingespeeld. Dit keer stond onze vertrouwde partner in voor de wanden, de plafonds, de lambriseringen en de parketvloer. Hij vormde een belangrijke schakel in dit totaalproject, gaande van afbraakwerken tot schildersklare afwerking.”

De voormalige school werd omgetoverd tot een ontmoetingscentrum met een grote en een kleine zaal. Ook de aanpalende bergingen en het sanitair gedeelte van de jeugdbeweging KSA werden vernieuwd.

“Eens we de uitvoering van dit project waren gestart, stuurde ik het dossier door naar BK Interior, dat meteen zijn belangstelling liet merken. Om het traject te versnellen, hebben wij zelf een voorstelofferte gedaan. Het duurde niet lang vooraleer we eruit waren. Typisch aan dit project was de grote tijdsdruk. Onze samenwerking verliep prima, BK Interior deed alle mogelijke inspanningen om de deadline te halen.”

“Wij schakelden snel met extra manschappen”, vervolgt Michael Broutin. “Voor deze opdracht bracht ik wekenlang een équipe van gemiddeld vier tot zes man op de been. Het ging om een scherpe deadline, maar met dergelijke situaties zijn we vertrouwd. We zijn gespecialiseerd in overheidsopdrachten, waar het altijd snel moet gaan. Het verschil met de particuliere markt is opmerkelijk. We krijgen een strikter lastenboek, we moeten normaal gezien niet zelf met producten komen aandraven. Onze opdrachtgevers weten wat ze willen. We moeten nauwgezet het dossier volgen.”

Geen standaardoplossing

“In dit project was vooral de lambrisering een complex gegeven”, stipt Michael Broutin aan. “Het profiel dat de architect voorstelde was geen optie, waardoor ik uiteindelijk toch met een nieuw voorstel moest komen. Ik heb stalen voorgelegd en een proefopstelling gedaan. Bij het uitwerken van de lambrisering heb ik gekozen voor multiplex, zonder bevestigingspunten, wat leidde tot een mooi eindresultaat.”

“Voor de lambrisering, waar de architect veel aandacht aan besteedde, was een specialist als BK Interior op zijn plaats”, aldus Brecht Descheemaeker. “Hier volstond een standaardoplossing niet. Er kwam volleerd vakmanschap aan te pas. Ondanks het eerder beperkte budget mag het resultaat gezien worden. Het interieur is een waar visitekaartje geworden.”

“Wat het project extra moeilijk maakte voor beide partijen, is de huidige schaarste van diverse bouwmaterialen, met ongekende leveringstermijnen tot gevolg”, aldus nog Michael Broutin.

BK Interior
bk-interior.be

Six
six.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels