Grens­overschrijdend en stabiel partnership
Jeroen Latruwe
& Ronny Devos
Valcke Prefab Beton - Wybo Transport

Grens­overschrijdend en stabiel partnership

Testimonial - Valcke Prefab Beton - Wybo Transport

Wybo Transport groeit stevig. Dat vraagt om extra kantoor- en vooral stockageruimte. De transportfirma deed al meermaals een beroep op Valcke Prefab Beton voor de uitvoering van hun nieuwbouwprojecten, recent nog in de Vlaanderenlaan in Poperinge. “In Valcke vinden we een bekwame, flexibele en betrouwbare partner, op amper vijf kilometer van ons hoofdkantoor”, zegt zaakvoerder Ronny Devos.

Het begon in de jaren negentig met een loods van 2.800 vierkante meter, net over de Franse grens. Wybo Transport zocht een West-Vlaamse partner en sloeg met Valcke Prefab Beton twee vliegen in één klap: zusteronderneming Traconord voerde het Franse project vlot uit. Het startschot was gegeven voor een hele reeks geslaagde gezamenlijke bouwprojecten. In 2011 volgde een groot magazijn van 7.200 vierkante meter aan de Europalaan in Poperinge.

“Daar moesten we snel schakelen”, zegt Ronny Devos, zaakvoerder van Wybo Transport. “Nu ik het zo zeg: dat is eigenlijk wel een rode draad. Vaak krijgen we de vraag van bepaalde klanten voor stockage en moeten we die snel voorzien, voor ze zich tot een concurrent richten. Gelukkig denkt Valcke mee in functie van die korte deadlines. In dit geval werden de eerste paletten al gelost toen de vloer met moeite droog was.”

Op dezelfde site realiseerde Valcke ook de truckwash, met onderkeldering voor wateropvang en -recuperatie.

Nieuw hoofdkantoor met magazijn

De burelen zijn ondertussen verhuisd naar de site in de Vlaanderenlaan in Poperinge, met daarnaast ruim 10.000 vierkante meter magazijn. De werken startten in de zomer van 2018. Amper zes maanden later waren de eerste paletten gestockeerd. “Enkele specifieke keuzes maakten van dit project een leuke uitdaging”, herinnert salesmanager Jeroen Latruwe zich. “Zo heeft de logistieke loods overspanningen van 35 meter en vrije hoogtes van 13,5 meter, voor optimale stockagemogelijkheden. We kozen bovendien voor een betondak in plaats van klassieke steeldeck, omwille van zowel de akoestische als thermische inertie van onze voorgespannen TT-dakelementen. Om de binnenruimte maximaal te benutten, opteerden we ervoor om de kolommen aan de buitenzijde te plaatsen. De combinatie met zwarte silexpanelen resulteert in een leuk, speels architecturaal effect. Die uitstraling trokken we vervolgens door in het kantoorgebouw.”

De loszones zijn voorzien van luifels van een vijftiental meter breed, om te laden en te lossen in de droogte. Goederen komen in één beweging op de juiste plaats in het magazijn terecht. Er is dus maar één manipulatie, wat het risico op beschadiging of contaminatie minimaliseert.

Gedeelde waarden en normen

Waarom het zo goed klikt tussen Wybo en Valcke? Ronny Devos heeft een verklaring: “We zijn gelijkgezinde bedrijven. Ons familiale karakter en onze respectvolle, open aanpak verbinden ons met elkaar. Bovendien is bij Valcke, net als bij Wybo, een woord een woord. Als wij beloftes maken aan onze klanten, weten we dat Valcke het nodige doet om ons die te laten inlossen. Dat schept vertrouwen.”

“Naast de productie, het transport en de montage van alle betonelementen, verzorgt Valcke Prefab Beton ook de volledige engineering”, pikt Jeroen Latruwe in.

De korte lijnen garanderen een vlot verloop. Het is voor Wybo dan ook logisch om telkens weer Valcke aan te spreken voor nieuwe gebouwen. Die staan binnenkort weer op de planning: aan de grensovergang ruimen twee tijdelijke constructies binnenkort plaats voor een magazijn van een kleine 7.000 vierkante meter. Aan de overkant, op Franse grond, mag Traconord zich dan weer voorbereiden op een krachttoer, voor ruim 40.000 vierkante meter nieuwe stockage.

Valcke Prefab Beton
valcke-prefab.be
Wybo Transport
www.ronny@wybo.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels