Heilig respect voor erg strakke timings
Christophe Maes
& Alain D’Haese
Messiaen - Easyfairs

Heilig respect voor erg strakke timings

Testimonial - Messiaen - Easyfairs

Verbouwingen, kleine of grote aanpassingswerken, of heuse uitbreidingen: als Easyfairs dergelijke projecten plant, staat Messiaen bovenaan het lijstje van aannemers aan wie ze dergelijke werken toevertrouwen. “De teams van Messiaen werken consistent, correct én flexibel, wat in een organisatie als de onze essentieel is”, vertelt Alain D’Haese, COO bij Easyfairs. “Messiaen geniet dan ook ons blindelings vertrouwen om nu de inkom van Hal 2 en Hal 3 in Flanders Expo aan te pakken.”

Easyfairs organiseert iets meer dan 200 ‘face to face’-evenementen, verspreid over 14 landen. Het beheert daarnaast acht evenementenhallen in België, Nederland en Zweden (Antwerpen, Gent, Mechelen-Brussel-Noord, Namen, Gorinchem, Hardenberg, Malmö en Stockholm). “In België staan we zelf in voor de organisatie van 34 events en beurzen”, vertelt COO Alain D’Haese.

Dat de events in Antwerpen en Gent telkens in een modern decor plaatsvinden, is grotendeels de verdienste van Messiaen. “Artexis (de vroegere naam van Easyfairs, red.) was destijds mijn eerste klant toen ik in 2013 met Messiaen startte”, vertelt zaakvoerder Christophe Maes. “We zijn toen gestart met de renovatie van de kantoren in Antwerp Expo en zijn tot onze vreugde het vertrouwen blijven krijgen voor andere en ook veel grotere projecten. Het laatste huzarenstukje in Antwerpen was de gevel- en inkomvernieuwing van Antwerp Expo. We kregen in mei de opdracht en moesten klaar zijn tegen de Boekenbeurs (begin november 2018). De werken zijn in augustus gestart. Het heeft van iedereen bloed, zweet en tranen gevergd, maar tegen de start van het event waren we effectief klaar.”

Immens netwerk

Die flexibiliteit en daadkracht behoren tot de sterkste troeven van Messiaen, “maar dat zijn lang niet de enige”, pikt Alain in. “Ten eerste heeft Christophe door de jaren heen een enorm en wijdvertakt netwerk uitgebouwd, waarin hij onze sites promoot en ons ook introduceert bij interessante partners. Deze aannemer beseft bovendien heel goed in welke sector wij werken: alle bouw- en aanpassingswerken moeten gebeuren op momenten dat het hier wat kalmer is, maar tegen het volgende evenement moet alles sowieso klaar zijn. Sommige aannemers trekken daar de neus voor op, terwijl ze het bij Messiaen net uitdagend vinden om het werk telkens functioneel, esthetisch én duurzaam af te werken. We krijgen hier van alles over de vloer, waaronder ook zware materialen. De infrastructuur moet daartegen bestand zijn.”

Messiaen dankt de status van huisaannemer bij Easyfairs ook aan waarden zoals correctheid, consistentie én een glasheldere communicatie. “Ze zijn op alle vlakken erg transparant”, gaat Alain verder. “De mate waarin de offertes zijn gedetailleerd en onderbouwd, maakt duidelijk dat je altijd de juiste prijs betaalt. Bovendien denkt Christophe altijd mee over bepaalde plannen. We hebben al vaker ervaren dat zijn suggesties kostenbesparend werken. De projectleiders bij Messiaen zijn onbetwistbaar vakmensen, maar dat weerhoudt Christophe niet om de werken nauwgezet te blijven opvolgen en ons geregeld te informeren over de gang van zaken of onvoorziene omstandigheden. Die kunnen altijd opduiken als je aan het werk bent op een logistieke en evenementensite.”

In Flanders Expo bouwde Messiaen onder meer cateringpunten Fast & Fresh, Brasserie Marie & Luigi, de foyer en in 2019 was de inkom van Hal 8 aan de beurt. De renovatie van de inkom van hallen 2 en 3 is de volgende werf. “We denken ook mee om de capaciteit van de Nekkerhal in Mechelen uit te breiden”, vertelt Christophe. “Door een beperkt aantal nooduitgangen mogen daar nu circa 8.000 mensen binnen, maar door op strategische punten extra nooddeuren te voorzien, is het haalbaar om dat aantal te verdubbelen. We kijken ernaar uit ook dat in goede banen te leiden.”

Messiaen
messiaen.pro
Easyfairs
www.easyfairs.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels